Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Το ΧΑ ανθίσταται στις πωλητικές πιέσεις με τον ΓΔ να βαστά τις 815 μονάδες

Το ΧΑ ανθίσταται στις πωλητικές πιέσεις με τον ΓΔ να βαστά τις 815 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μέτρια χαρακτηρίζουμε την σημερινή (Παρ, 16/3) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ κινείται αυτή τη στιγμή (3.55 μμ) αρνητικά (-0,20%, στις 816 μονάδες), ο οποίος όμως κατόρθωσε να ανακτήσει όλες τις ενδοημερήσιες ζημιές που είχαν σημειωθεί στην αρχή της συνεδρίασης (έως -0,80%, στις 810 μονάδες). Ο τζίρος είναι σήμερα και πάλι μικρός (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι ξένοι δείκτες παρουσιάζουν τις ίδιες όπως εδώ και μερικές εβδομάδες εικόνες, τα ευρωπαϊκά να κινούνται κοντά στα χαμηλά έτους 2018, τα αναδυόμενα σε μέσες τιμές έτους 2018 και τα αμερικανικά προς τα υψηλά έτους.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική καθώς ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω του ΕΚΜΟ30 των 827 μονάδων και κάτω του μέσου άξονα των 820 μονάδων του 20ήμερου εύρους του, που σημαίνει ότι η ορμή των τιμών δείχνει προς τα κάτω, προς τις 800 μονάδες ή και χαμηλότερα αν και  ο ΓΔ ανθίσταται τις τελευταίες μέρες στο εύρος των 810-820 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά πτωτικό με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο και το 1/3 θετικό ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγαλύτερη μεταβολή πέραν του ±3%. 

Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα θετικά ή αρνητικά. 

Ανοδική (bullish) εικόνα παρουσιάζουν οι :

Πρώτιστα, η ΕΕΕ και ιδίως η ΤΕΝΕΡΓ (που έχει πιο τασικό γράφημα), οι μοναδικές που σημειώνουν νέα υψηλά έτους 2018 με μικρές όμως ανόδους και μέτριους όγκους.

Ύστερα ο ΜΥΤΙΛ που με μικρή άνοδο πλησιάζει το ψυχολογικό επίπεδο των 10 ευρώ (τρέχουσα τιμή 9,99). 

Ύστερα ο ΣΑΡ που πλησιάζει το ψυχολογικό επίπεδο των 15 ευρώ.

Η ΑΡΑΙΓ το πρωί έδινε σήματα αγορών με επιβεβαίωση της χθεσινής ανοδικής διάσπασης της έγκυρης αντίστασης των 9,25 ευρώ, αλλά πριν λίγο γύρισε αρνητική. 

Καθοδική (bearish) εικόνα παρουσιάζουν οι μετοχές που σήμερα κάμπτονται προς το χαμηλό έτους 2018 όπως κάνουν οι, ΤΙΤΚ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, ΦΦ, ΓΡΙΒ, ΑΔΜΗΕ και ΠΛΑΘ. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι trend follower επενδυτές, όπως είναι το ΤΧ, κατά κανόνα αγοράζουν τις μετοχές με ανοδική εικόνα και πουλούν αυτές με καθοδική.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text