Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ. η φύλαξη στόχων τουρκικού ενδιαφέροντος

Προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ. η φύλαξη στόχων τουρκικού ενδιαφέροντος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ. η φύλαξη στόχων τουρκικού ενδιαφέροντος

Του Γιάννη Σουλιώτη.

Φόβους για κύμα επιθέσεων σε τουρκικού ενδιαφέροντος στόχους, λόγω των εξελίξεων στη Συρία, εκφράζουν τις τελευταίες ώρες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Προχωρούν μάλιστα στη λήψη έκτακτων μέτρων, προκειμένου να αποτρέψουν ενέργειες όπως η συγκέντρωση διαμαρτυρίας –χθες το πρωί– στα γραφεία της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ή πολύ περισσότερο εμπρηστικές επιθέσεις σε κτίρια της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Τουρκίας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με πιο χαρακτηριστική αυτή εναντίον της τουρκικής πρεσβείας στην Κοπεγχάγη (ξημερώματα Δευτέρας). «Μετά τα τελευταία γεγονότα στη συριακή πόλη Αφρίν και τις διεθνείς αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, η φύλαξη των τουρκικού ενδιαφέροντος στόχων αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία», παραδέχθηκε χθες στην «Κ» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες το πρωί, αναρχικοί από την «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία των τουρκικών αερογραμμών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ανάρτησαν πανό με σύνθημα «Νίκη στον αγώνα των Κούρδων ανταρτών», ενώ πέταξαν φέιγ βολάν με τα οποία καλούν σε πορεία διαμαρτυρίας μεθαύριο Πέμπτη στην Καμάρα. «Πραγματοποιήσαμε συμβολική παρέμβαση ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των ανταρτών και των αναρχικών και κομμουνιστών που μάχονται μέσα από τις τάξεις του International Freedom Battalion», αναφέρεται σε κείμενο που δημοσιεύθηκε χθες στο Athens Indymedia. Την Παρασκευή αντιεξουσιαστές είχαν, για τον ίδιο λόγο, πραγματοποιήσει κατάληψη στα γραφεία του γερμανικού προξενείου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, μάλιστα, προκάλεσαν φθορές στα γραφεία και χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του προξενείου απέστειλαν –όπως υποστήριξαν– κείμενο διαμαρτυρίας στις πρεσβείες της Τουρκίας σε Αθήνα και Γερμανία, καθώς και στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Καταγραφή αντιδράσεων

Εκτός της αύξησης των αστυνομικών που διατίθενται για τη φύλαξη στόχων, ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει τη διακριτική επιτήρηση των μελών της κουρδικής κοινότητας που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα. «Το τελευταίο διάστημα είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εξελίξεις που αφορούν την Τουρκία και σ’ αυτό το πλαίσιο καταγράφουμε τις αντιδράσεις Κούρδων και Ελλήνων αναρχικών που μετείχαν στον “Επαναστατικό Σύνδεσμο Διεθνιστικής Αλληλεγγύης” και πήραν μέρος στις ένοπλες συγκρούσεις στη βορειοδυτική Συρία», παραδέχθηκε αξιωματούχος ασφαλείας.

Πρόσθετα αστυνομικά μέτρα, τέλος, έχουν ληφθεί και στο αεροδρόμιο της Αθήνας υπό τον φόβο μην επαναληφθεί κάποια «δράση» παρόμοια με τη χθεσινή στη Θεσσαλονίκη. Στα τέλη Ιανουαρίου εξάλλου, μετά τις συμπλοκές μεταξύ Κούρδων και Τούρκων στο αεροδρόμιο του Αννόβερου, τα στελέχη των τουρκικών αερογραμμών είχαν ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ. να λάβει πρόσθετα μέτρα επιτήρησης και φύλαξης στο «Ελ. Βενιζέλος».


Πηγή: kathimerini.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text