Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ποινική δίωξη κατά Νέζη, Μυτιληναίου για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων

Ποινική δίωξη κατά Νέζη, Μυτιληναίου για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ποινική δίωξη κατά Νέζη, Μυτιληναίου για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων

Επειτα από δεκαπέντε χρόνια και στο πλαίσιο ερευνών για άλλη ποινική υπόθεση, οι εισαγγελικές αρχές οδηγήθηκαν σε άσκηση διώξεων μετά τον εντοπισμό εμβάσματος ύψους 250.000 ευρώ σε εταιρεία με πραγματικό δικαιούχο τον Στέργιο Νέζη, που διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ το 2003.

Οι εισαγγελικές αρχές έπειτα από έρευνες που υπήρξαν σύντομες, διότι η υπόθεση είναι πολύ παλιά και κινδυνεύει με παραγραφή, άσκησαν ποινικές διώξεις κατά του κ. Νέζη αλλά και του προέδρου του ομίλου Μυτιληναίου, επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου, για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608 του 1950.

Το έμβασμα το οποίο εντοπίστηκε στην εταιρεία Νέζη από εταιρεία συμφερόντων του Ευάγγελου Μυτιληναίου, κατά τις εισαγγελικές αρχές, αφορούσε σε ανάθεση έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο για λογαριασμό της εταιρείας ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου.

Η υπόθεση ανάγεται στο 2003 και καταγγελίες είχε κάνει ο τότε πρόεδρος της ΔΕΗ Γιάννης Παλαιοκρασσάς. Πάντως, η υπόθεση έχει κριθεί στο παρελθόν τρεις φορές. Η πρώτη φορά ήταν με δικαστική απόφαση που δικαίωνε την εταιρεία, η δεύτερη με απαλλακτικό βούλευμα, ενώ ο κ. Νέζης που είχε αντιμετωπίσει κατηγορία για απιστία σε βαθμό πλημμελήματος είχε απαλλαγεί δικαστικά ελλείψει δόλου.

ΈντυπηΠηγή: kathimerini.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text