Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τρία ακίνητα έναντι 27,5 εκατ. ευρώ πούλησε η Εθνική Leasing

Τρία ακίνητα έναντι 27,5 εκατ. ευρώ πούλησε η Εθνική Leasing

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τρία ακίνητα έναντι 27,5 εκατ. ευρώ πούλησε η Εθνική Leasing

Πωλήσεις ακινήτων 27,5 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε χθες η Εθνική Leasing στο πλαίσιο σχετικού πλειοδοτικού διαγωνισμού που πραγματοποίησε. Πρόκειται για κτίρια που ανήκαν στον όμιλο Βωβού και τα οποία είχαν περιέλθει στην κατοχή της θυγατρικής του τραπεζικού ομίλου, μετά τα οικονομικά προβλήματα της εισηγμένης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων. Η σημαντικότερη πώληση αφορούσε το κτίριο γραφείων στη Λ. Κηφισίας 66 στο Μαρούσι, όπου σήμερα στεγάζονται τα γραφεία της Wind. Πρόκειται για συγκρότημα συνολικής επιφανείας 8.334 τετραγωνικών μέτρων, με τέσσερα υπόγεια (συνολικής επιφανείας 25.200 τ.μ. και 812 θέσεις στάθμευσης), που πωλήθηκε αντί ποσού 23,6 εκατ. ευρώ, ενώ η ελάχιστη προσφορά εκκινούσε από τα 21 εκατ. ευρώ.

Αγοραστής ήταν το επενδυτικό fund Dromeus Capital Fund, που με τον τρόπο αυτό πραγματοποίησε την πρώτη του συναλλαγή στην αγορά ακινήτων. Μάλιστα, το private equity fund απέκτησε και δεύτερο ακίνητο από την Εθνική Leasing, μια οριζόντια ιδιοκτησία γραφείων (4ου ορόφου) που βρίσκεται στην οδό Θεοφάνους 4,. συνολικής επιφάνειας 921 τ.μ. Πρόκειται για το ακίνητο που ανέπτυξε ο όμιλος Βωβού στο περίφημο Κτήμα Θων, στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Το τίμημα ανήλθε σε 2,35 εκατ. ευρώ, με ελάχιστη τιμή προσφοράς τα 2,05 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι στον σχετικό διαγωνισμό για κάποια από τα ακίνητα συμμετείχε και η εισηγμένη Trastor ΑΕΕΑΠ, χωρίς όμως να είναι διατεθειμένη να «θυσιάσει» την προσδοκώμενη απόδοση που θα εξασφάλιζε, με το να αυξήσει περαιτέρω το προσφερόμενο τίμημα.

Σε άλλο αγοραστή, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτερο fund με την επωνυμία Grecofund, πωλήθηκε το ακίνητο που πωλούσε η Εθνική Leasing στα Βριλήσσια (Λ. Πεντέλης 11-13). Πρόκειται για ισόγειο κατάστημα, το οποίο εν τέλει αποκτήθηκε με τιμή 1,495 εκατ. ευρώ, έναντι του αρχικά ζητούμενου ποσού των 1,35 εκατ. ευρώ, δηλαδή και αυτό διατέθηκε με τιμή μεγαλύτερη της ελάχιστης.

Στον αντίποδα δεν συγκέντρωσε αγοραστικό ενδιαφέρον το κτίριο γραφείων στην οδό Πουλίου 6, στους Αμπελόκηπους, όπου στεγάζεται το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), το οποίο επίσης πωλούσε η Εθνική Leasing. Πρόκειται για κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 6.400 τ.μ., για το οποίο η ελάχιστη τιμή προσφοράς είχε οριστεί στα 13 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις του εκάστοτε αγοραστή, ο εν λόγω διαγωνισμός συνιστά μια σημαντική εξέλιξη για την αγορά επαγγελματικών ακινήτων, καθώς καταδεικνύει το σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την ελληνική αγορά ακινήτων. Παράλληλα, οι τιμές που προσφέρθηκαν συνηγορούν υπέρ της ανόδου των αξιών στην αγορά ακινήτων, εξέλιξη που κρίνεται ιδιαίτερα θετική για τις τράπεζες, οι οποίες έχουν συσσωρεύσει μεγάλο όγκο ακινήτων.

Πηγή: kathimerini.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text