Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό - Δ. Δημόπουλος | Η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ είναι τόσο αδύναμη που δεν μπορεί να ξεπεράσει ούτε την εύκολη κυλιόμενη κορυφή των 794,50 μονάδων

Η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ είναι τόσο αδύναμη που δεν μπορεί να ξεπεράσει ούτε την εύκολη κυλιόμενη κορυφή των 794,50 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον απογοητευτική είναι η σημερινή συνεδρίαση, Πέμπτης, 29.3.18, καθώς ο ΓΔ διαγράφει πτωτική πορεία με άνοιγμα στις 793 μονάδες (+0,30%), στην συνέχεια με ανύψωση στις 796 μονάδες (+0,70%) και τώρα (4.00 μμ) με καθίζηση στις 788 μονάδες (-0,25%) συνοδευόμενος με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με αναιμικές ανοδικές αντιδράσεις στους ευρισκόμενους κοντά στα χαμηλά έτους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Βλέπουμε λοιπόν σήμερα τον ΓΔ να μην μπορεί όχι μόνον να ανακτήσει τις 800 μονάδες (απαίτηση απαραίτητη για ανοδική αναστροφή της δίμηνης μέχρις στιγμής καθοδικής τάσης) αλλά ούτε καν την εύκολα ανακτήσιμη (σε απόσταση 0,40% από το χθεσινό κλείσιμο) κυλιόμενη κορυφή των 794,50 μονάδων.

Συνεπώς, διατηρούμε τα απαισιόδοξα αισθήματά μας και τις περιορισμένες μετοχικές μας θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή οι καθοδικές μετοχές είναι λίγο περισσότερες από τις ανοδικές ενώ 4 μετοχές, οι ΝΗΡ, ΥΓΕΙΑ, ΜΙΓ και ΚΟΥΕΣ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +10% σε σύγκριση με 2 μετοχές, τις ΠΕΙΡ και ΑΒΑΞ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -8%.

Η μετοχή της ημέρας : και οι 4 αναφερθείσες με μεγάλη άνοδο θα μπορούσαν να ονομασθούν μετοχές της ημέρας καθώς σημειώνουν τις μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους σε νέα υψηλά έτους (εκτός του ΝΗΡ). Όμως, το γενικό κλίμα είναι bearish και γι αυτό εμείς δεν θα προχωρήσουμε σε αγορά καμίας από αυτές.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα η ΜΙΓ ενώ σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων δίνουν πολύ περισσότερες μετοχές (και είναι λογικό αφού η τάση του ΓΔ είναι καθοδική) όπως οι, ΑΒΑΞ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚΤ, ΙΝΤΚΑ και ΑΝΕΜΟΣ.

Τέτοια σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων τείνουν να δώσουν οι, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΣΑΡ και ΕΛΠΕ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text