Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Αύξηση πωλήσεων, κερδών για Πλαίσιο το 2017

Αύξηση πωλήσεων, κερδών για Πλαίσιο το 2017

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αύξηση πωλήσεων, κερδών για Πλαίσιο το 2017

Αύξηση πωλήσεων και κερδών παρουσίασε το 2017 η εταιρεία Πλαίσιο Computers. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διανείμει μέρισμα 1,45 εκατ. ευρώ ή 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου, σημείωσε άνοδο πέρυσι στα 286 εκατ. ευρώ (έναντι 283 εκατ. ευρώ το 2016). Τα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν αύξηση κατά 5,9%, φθάνοντας τα 10,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διευρύνθηκαν κατά 9,5%, φθάνοντας τα 4,9 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, οι υπηρεσίες τηλεφωνίας ήταν εκείνες που στήριξαν πέρυσι την ανάπτυξη του ομίλου, καθώς πέτυχε έσοδα 51 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 9,3%. Οι πωλήσεις χαρτικών και ειδών γραφείου παρέμειναν σχεδόν σταθερές (+0,2%) στα 94,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υποχώρησαν οριακά (-1%), φτάνοντας τα 138,3 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία πέτυχε πέρυσι, για άλλη μία φορά, ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 12 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της λελογισμένης αύξησης των αποθεμάτων και της ορθολογικής διαχείρισης των προμηθευτών. Τα ταμειακά διαθέσιμά της έφτασαν τα 50 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 50% της χρηματιστηριακής της αξίας. Τέλος, η εταιρεία προχώρησε σε μείωση του δανεισμού.

Για το 2018, η διοίκηση του ομίλου εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία. Κάνει λόγο για τη σταδιακή βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, τη μείωση της εξάρτησης της χώρας από τον ELA κ.λπ.

Από την άλλη πλευρά, εκφράζει προβληματισμό για το υψηλό δημόσιο χρέος, την αργή πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και για τη διατήρηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον τραπεζικό τομέα. «Σε αυτό το περιβάλλον, οι εκτιμήσεις για το 2018 είναι συγκρατημένα αισιόδοξες», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Πηγή: kathimerini.gr


25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text