Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό - Δ. Δημόπουλος | Ο ΓΔ κατάφερε σήμερα (Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018) να κρατήσει τις 800 μονάδες και τις ελπίδες για ανοιξιάτικη ανάκαμψη

Ο ΓΔ κατάφερε σήμερα (Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018) να κρατήσει τις 800 μονάδες και τις ελπίδες για ανοιξιάτικη ανάκαμψη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Περιπετειώδης είναι ο φετινός Απρίλης. Ξεκίνησε από το χαμηλό έτους 2018 των 780 μονάδων, μετά το Πάσχα επανήλθε πάνω από τις 800 μονάδες, στις 810, χθες διόρθωσε επικίνδυνα λίγο κάτω από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων και τελικά σήμερα επανήλθε στις 806 μονάδες (+0,85% από το χθεσινό κλείσιμο) με ελαφρά αυξημένο τζίρο (60 εκατ) αναθερμαίνοντας τις ελπίδες για ανοιξιάτικο ράλι.

 

Εμείς για να πεισθούμε και να αγοράσουμε μετοχές απαιτούμε καταρχήν υπέρβαση της κυλιόμενης κορυφής Ν των 810 μονάδων (κοίτα σχήμα) και βέβαια, απαιτούμε σήμα αγορών από τον κύριο σηματοδότη μας, τον μεσοπρόθεσμο στροφέα – Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 831 μονάδες.

 

Κατ εξαίρεση, αν δούμε  ένα ιδιαίτερα ισχυρό σημάδι ανάκαμψης με μια ημερήσια άνοδο ΓΔ άνω του +1,50%, θα προχωρήσουμε σε προκαταρκτικές αγορές, πριν χτυπήσει ο στροφέας, ως εξής :

 

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή του Πάσχα, 13/4/2018

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +1,50% δεχόμενος σήματα αγορών από τον «προ-στροφέα» (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδόσεις Eurocapital, σελ 54), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 33% σε 50-66%, αναλόγως των όγκων και της πορείας των ξένων αγορών.

 

Μετοχές

 

Ανοδικό ήταν σήμερα το πλάτος της αγοράς με το 70% των μετοχών να κλείνουν θετικά και το 30% αρνητικά ενώ 7 μετοχές, οι ΠΛΑΙΣ, ΕΛΛ, ΙΝΛΟΤ,ΙΝΤΚΑ, ΓΡΙΒ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΥΡΩΒ, πέτυχαν ανόδους από +3% έως +9%, σε σύγκριση με μια μόνον μετοχή, την υπεραγορασμένη ΥΓΕΙΑ, που έκλεισε λίγο χειρότερα του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : ήταν η δευτερευούσης σημασίας ΠΛΑΙΣ που με την σημερινή μεγάλη άνοδο +8,88% εκτοξεύθηκε από τα χαμηλά έτους των 4,20 ευρώ στα υψηλά έτους των 4,60. Εμείς, το ΤΧ ποτέ δεν έχουμε ασχοληθεί με το ΠΛΑΙΣ λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας της μετοχής.

 

Τράπεζες : εδώ και ένα μήνα ο δείκτης τραπεζών ΔΤΡ δεν έχει καθόλου καλή τεχνική εικόνα κινούμενος πιο κοντά στα χαμηλά έτους παρά στα υψηλά (δηλαδή κινούμενος σε καθοδική τάση). Θα «έλθει στα ίσια του» ο ΔΤΡ εάν ανακτήσει την μέση τιμή 2018 των 900 μονάδων (σημερινό κλείσιμο 830, δηλαδή θέλει αρκετή δουλειά).

 

Μετοχές που είναι έτοιμες να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων. Διακρίνουμε μόνον τις. ΓΕΚΤ, ΑΡΑΙΓ και ΤΕΝΕΡΓ. Και οι τρεις έχουν άριστα θεμελιακά στοιχεία.

 

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων. Διακρίνουμε τις, ΒΙΟ, ΜΟΗ, ΟΛΘ,ΑΤΤ, ΣΑΡ ΑΝΕΜΟ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο το βράδυ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text