Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ωθούμενος από τις τράπεζες πλησιάζει το υψηλό 20 ημερών αναστρέφοντας την καθοδική τάση σε ανοδική

Ο ΓΔ ωθούμενος από τις τράπεζες πλησιάζει το υψηλό 20 ημερών αναστρέφοντας την καθοδική τάση σε ανοδική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παράξενη είναι η σημερινή συνεδρίαση, Δευτέρας, 16/4, καθώς ο ΓΔ σημειώνει μεγάλη άνοδο +1,60% (στις 823 μονάδες στις 3.30 μμ), με ικανοποιητικό τζίρο, 80 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο, αλλά με σοβαρές (και ανεπιθύμητες) διαφοροποιήσεις στους δυο κύριους τομείς των εισηγμένων, τον τραπεζικό και τον μη-τραπεζικό.

Οι τραπεζικές μετοχές στην εκτίμηση ότι θα περάσουν με επιτυχία τα επικείμενα stress tests της κεφαλαιακής επάρκειας, σημειώνουν σήμερα limit up (ΔΤΡ +8%) ενώ αντίθετα, οι σημαντικές μη-τραπεζικές μετοχές σημειώνουν μικρές ανόδους ή και πτώσεις πχ ΕΕΕ -5,50%, ΣΑΡ -1%, ΜΥΤΙΛ, ΟΤΕ -0,30%, ΦΦ -0,10%, ΤΙΤΚ 0%, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ +0,50% και ΟΠΑΠ +1%. Τέτοιες συνεδριάσεις προβληματίζουν τους τεχνικούς αναλυτές οι οποίοι για να προχωρήσουν σε αγορές με ανοδικές διασπάσει ς ή ανοδικές προσεγγίσεις σημαντικών αντιστάσεων (όπως είναι το Υψηλό 20-60 ημερών που εμείς χρησιμοποιούμε), απαιτούν επιβεβαιώσεις από όγκους (σήμερα έχουμε μόνον στις τράπεζες), από ανοδική τάση στους ξένους δείκτες (αυτή την εποχή είναι μετριότατη η εμφάνιση των ΞΔ) και κλαδικές επιβεβαιώσεις (σήμερα δεν έχουμε γιατί ανεβαίνουν ουσιαστικά μόνον οι τράπεζες).

Συνεπώς, εμείς θα ακολουθήσουμε σήμερα λίαν συντηρητική τακτική.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει με άνοδο άνω του +1,50% δεχόμενος σήματα αγορών από το σύστημα του «προεξοφλητικού στροφέα» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 54), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 33% σε 45-50%.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/5 ενώ  11 μετοχές, οι 5 τραπεζικές συν τις, ΥΓΕΙΑ, ΜΙΓ, ΑΒΑΞΕΧΑΕ, ΒΙΟ και ΔΕΗ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +10%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων θεωρούμε τις τραπεζικές ΑΤΤ και ΕΤΕ. Αν είμαστε χαρτοφυλάκιο υψηλού κινδύνου θα αγοράζαμε σήμερα ΕΤΕ που εντυπωσιάζει με τους όγκους των 80 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

ΕΕΕ : Παρουσιάζει το παράδοξο της ημέρας, ο ΓΔ να κερδίζει +1,60%, ο ΔΤΡ +7,70% και η ΕΕΕ να χάνει -5,50%. Η μόνη ερμηνεία είναι κατά την γνώμη μας η τακτική pair trading ή index trading που ακολουθούν τα ξένα κερδοσκοπικά (βραχυχρόνια) κεφάλαια κατά την οποίαν για να αγορασθούν υποτιμημένες, υποτίθεται, τραπεζικές μετοχές, θα πρέπει να πουληθούν υπερτιμημένες μετοχές όπως είναι η ΕΕΕ που την Παρασκευή πέτυχε νέο υψηλό έτους.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +1,50%. –Την ΕΧΑΕ που ενσωματώνει κατά το ½ τραπεζικό κλάδο και μια από τις τρεις τρέχουσες αγαπημένες μας, ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ και ΤΕΝΕΡΓ, παρά το ότι δεν δίνουν αυτές σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text