Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά κρατά τα μεγάλα κέρδη του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου

Η αγορά κρατά τα μεγάλα κέρδη του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Ικανοποιητική κρίνουμε την σημερινή (Τετ, 18/4) συνεδρίαση καθόσον  ο ΓΔ (-0,20% στις 835 μονάδες στις 3.40 μμ) μετά από το ισχυρό +7% 15νθήμερο ράλι, δεν υπέκυψε σε διόρθωση αλλά έχει την δύναμη να κρατήσει τα μεγάλα αυτά κέρδη και την θέση του αρκετά ψηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων.

 

Η σημερινή συνεδρίαση έχει χαρακτήρα παγίωσης ή εξισορρόπησης εμφανίζοντας μικρή διακυμανσιμότητα τιμών με μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) με τον ΓΔ να στέκεται στα ψηλά 15νθημέρου αλλά και μήνα.

 

Ιδανικό για εμάς που έχουμε αρκετά μετρητά (40% επί του κεφαλαίου μας), θα ήταν να σημειώσει σήμερα ο ΓΔ μια μικρή διόρθωση και κατά τις επόμενες μέρες να προχωρήσει σε νέα υψηλά εποχής δεχόμενος σήματα αγορών από το σύστημα του «αγκιστριού» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 91).

 

Γενικά, η αγορά με το απριλιάτικο ράλι ανέκτησε τις μισές ζημιές του διορθωτικού διμήνου Φεβρουαρίου-Μαρτίου τείνοντας να επανέλθει σε καθαρή ανοδική τάση με στόχο νέα υψηλά έτους άνω των 900 μονάδων εντός του Μαίου.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Παρά την οριακότατη πτώση του ΓΔ -0,20%, το πλάτος της αγοράς είναι πολύ πιο καθοδικό με τα 2/3 των μετοχών να σημειώνουν πτώση και το 1/3 άνοδο ενώ καμία μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -3% και μόνον μία, ο δευτερεύων ΑΒΑΞ, κερδίζει λίγο πάνω από +3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα.

 

Ωστόσο, θετικές εντυπώσεις μας δίνει ο  ΜΥΤΙΛ (+1,80% με μέτριο όγκο 300 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής) που διασπά ανοδικά το ψυχολογικό όριο των 10 ευρώ και τα ΕΛΠΕ που σημειώνουν καλή άνοδο +1,70% με όγκους μεγαλύτερους των χθεσινών πλησιάζοντας το υψηλό έτους 2018 των 8,70 ευρώ (τρέχουσα τιμή 8,55).

 

Αρνητικές εντυπώσει δεν μας δίνει σήμερα καμία μετοχή αν και μας προβληματίζει λιγάκι η συμπεριφορά της ΕΕΕ (-2%), της ΦΦ (-1,60% με 50 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής μη μπορώντας να ξεπεράσει τα 17 ευρώ, από 32 προ 4ετίας) , του ΣΑΡ (-1% κοντά στα 14 ευρώ από 16 ευρώ του υψηλού 2018) και του ΦΡΛΚ (-1,10%) που τείνει να διασπάσει καθοδικά το χαμηλό τριμήνου.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text