Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πρόσθετο μέρισμα 0,30 ευρώ θα διανείμει ο ΟΠΑΠ

Πρόσθετο μέρισμα 0,30 ευρώ θα διανείμει ο ΟΠΑΠ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πρόσθετο μέρισμα 0,30 ευρώ θα διανείμει ο ΟΠΑΠ

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

Την καταβολή πρόσθετου μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή για τα κέρδη της χρήσης του 2017 αποφάσισαν χθες οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ. Παράλληλα, η διοίκηση του οργανισμού εξαπέλυσε χθες επίθεση στην Φίλιππο Ενωση Ελλάδος (ΦΕΕ), σημειώνοντας ότι η διοίκησή της τελευταίας έχει «εκτραπεί των θεσμικών της αρμοδιοτήτων της» και ότι ο ΟΠΑΠ θα προστατεύσει τα δικαιώματά του στις Ελληνικές Ιπποδρομίες που διαχειρίζεται.

Πιο αναλυτικά, χθες, κατά την ετήσια Γ.Σ. των μετόχων ΟΠΑΠ, εγκρίθηκε η διανομή πρόσθετου μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η εταιρεία είχε διανείμει προμέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή για τα κέρδη της περασμένης χρήσης, ενώ επιπλέον τον περασμένο Δεκέμβριο είχε διανείμει στους μετόχους 0,70 ευρώ ανά μετοχή, που αφορούσαν κέρδη προγενέστερων χρήσεων. Ετσι, ο ΟΠΑΠ θα διανείμει μέσα στους τελευταίους 12 μήνες αθροιστικά 1,10 ευρώ ανά μετοχή ή περίπου 440 εκατ. ευρώ συνολικά.

Μιλώντας προς τους μετόχους της εταιρείας ο πρόεδρος του ομίλου ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, εκθείασε την πορεία του ομίλου στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Σημείωσε ότι ο ΟΠΑΠ κατάφερε να ενισχύσει τα έσοδά του και να προωθήσει σημαντικά έργα και επενδύσεις, δημιουργώντας αξία για την εταιρεία, αλλά και τους μετόχους και την ελληνική οικονομία συνολικά.

Καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή την πορεία, σύμφωνα με τον κ. Ζίγκλερ, διαδραμάτισε η εισαγωγή νέων προϊόντων (υπηρεσιών παιγνίων) και ιδιαίτερα εκείνων που διεξάγονται μέσω των παιγνιομηχανημάτων (VLTs), των Virtual Games και των τερματικών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs). Ειδικά για τα VLTs, ο κ. Ζίγκλερ υπογράμμισε τη θετική συμβολή τους στην καταπολέμηση της παράνομης αγοράς στην Ελλάδα και στη διαφύλαξη των συμφερόντων του Δημοσίου και της κοινωνίας. Ακόμη επεσήμανε ότι ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα ξεπερνάει τη νόμιμη δραστηριότητα και ότι υπολογίζεται στα επίπεδα των 6 δισ. ευρώ. Ο κ. Ζίγκλερ, ωστόσο, προσέθεσε ότι το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια για την πάταξη του παράνομου τζόγου και ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι επιχειρήσεις κατά παράνομων καταστημάτων που έχουν οδηγήσει στην κατάσχεση 20.000 παράνομων μηχανών.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των VLTs, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Ντάμιαν Κόουπ ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν ενεργοποιηθεί 11.800 μηχανές και ότι η ανάπτυξη του δικτύου συνεχίζεται με βάση τον σχεδιασμό της εταιρείας. Επίσης, αναφερόμενος στη συμβολή των άλλων μηχανών στοιχηματισμού, ο κ. Κόουπ ανέφερε ότι ήδη λειτουργούν 2.400 SSBTs σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και ότι στόχος της εταιρείας είναι η λειτουργία 3.000-3.500 μηχανών έως το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στη Ρωσία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τέλος, σε ερώτηση για τις εξελίξεις στον ιππόδρομο, όπου ο ΟΠΑΠ διασταυρώνει το ξίφος του με την ΦΕΕ, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς, επεσήμανε ότι «δυστυχώς το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΦΕΕ έχει εκτραπεί των θεσμικών του αρμοδιοτήτων και η κατάσταση που επικρατεί είναι ανεπίτρεπτη. Η εταιρεία, από την πλευρά της, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων της».



Πηγή: kathimerini.gr

26

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text