Αρχική | Εταιρίες | Αύξηση 3,1% ασφαλιστικών εσόδων από Ι.Χ. το α΄ δίμηνο

Αύξηση 3,1% ασφαλιστικών εσόδων από Ι.Χ. το α΄ δίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αύξηση 3,1% ασφαλιστικών εσόδων από Ι.Χ. το α΄ δίμηνο

Στην αύξηση του στόλου των ασφαλισμένων οχημάτων, που προκαλεί ο φόβος του ελέγχου από την ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα οχήματα, αποδίδεται και η άνοδος των ασφαλιστικών εργασιών στον κλάδο αυτοκινήτου, που παρατηρήθηκε το πρώτο δίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τα ασφάλιστρα από τον κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων αυξήθηκαν κατά 3,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και διαμορφώθηκαν στα 119,2 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση κατά 8% στα 31,8 εκατ. ευρώ εμφάνισαν και τα ασφάλιστρα από τις συμπληρωματικές καλύψεις (πυρός, κλοπής κλπ.), ανεβάζοντας τις εργασίες του κλάδου αυτοκινήτου στα 151 εκατ. ευρώ. Η συνολική άνοδος του κλάδου αποδίδεται στην απειλή του προστίμου που δείχνει να λειτουργεί, ωθώντας αρκετούς κατόχους αυτοκινήτων να αγοράσουν ασφαλιστική κάλυψη.

Σημαντική αύξηση κατά 12,9% εμφανίζουν και οι εργασίες των γενικών ασφαλιστικών κλάδων και συγκεκριμένα του κλάδου ασθενειών που κατέγραψε άνοδο κατά 21,8%. Σημειώνεται ότι στον κλάδο ασθένειας κατατάσσονται πλέον τα προγράμματα υγείας, που εμφανίζουν ισχυρή ζήτηση. Ανοδο των εργασιών κατέγραψε και ο κλάδος πυρός, τα ασφάλιστρα του οποίου αυξήθηκαν κατά 23,3%, καθώς και ο κλάδος πιστώσεων που κατέγραψε άνοδο κατά 15,1% και της γενικής αστικής ευθύνης που κατέγραψε άνοδο κατά 13,9%. Αντίθετα οριακή μείωση κατά -0,3% παρουσίασε ο κλάδος ζωής, τα ασφάλιστρα του οποίου διαμορφώθηκαν στα 305 εκατ. ευρώ. Η πτώση είναι συνέπεια της υποχώρησης των πωλήσεων επενδυτικών προγραμμάτων που μειώθηκαν κατά 17,4%, ενώ τα ασφάλιστρα από τις πωλήσεις αποταμιευτικών προγραμμάτων αυξήθηκαν κατά 4,5%. Να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις αποταμιευτικών προγραμμάτων με εγγυήσεις έχουν περιοριστεί από αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες που προωθούν μόνο επενδυτικά προϊόντα, χωρίς εγγυήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

26

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text