Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η κατάσταση στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιδεινώνεται με τον ΓΔ να πιέζεται προς τις 800 μονάδες

Η κατάσταση στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιδεινώνεται με τον ΓΔ να πιέζεται προς τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι πωλητικές πιέσεις συνεχίζονται και σήμερα (Δευτ, 7/8) με τον ΓΔ να χάνει αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) -1,20% (στις 814 μονάδες) με μεγάλους σχετικά τζίρους (70 εκατ ανεμενόμενα στο κλείσιμο) τη στιγμή που η εικόνα των διεθνών χρηματιστηρίων βελτιώνεται με τον DAX Γερμανίας σε νέα υψηλά τριμήνου και με τον Nasdaq σε τρίμηνη πλευρική φάση και κοντά στα ιστορικά υψηλά.

Μετά τα αρνητικά συμβάντα της Παρασκευής (καθοδικές διασπάσεις ΕΚΜΟ30 και κυλιόμενου πυθμένα – Χαμηλου 10 ημερών) στο γράφημα του ΓΔ, ο εν λόγω δείκτης σήμερα διασπά καθοδικά και τον μέσον άξονα των 819 μονάδων του δίμηνου εύρους του των 780-858 μονάδων, γεγονός που τείνει να αναστρέψει την μεσοπρόθεσμη τάση από ανοδική σε καθοδική.

Εάν ο ΓΔ κρατηθεί πάνω από τον μέσον άξονα των 819 μονάδων (-0,50% από το κλείσιμο της Παρασκευής), τότε θα μας έχει απομείνει μια ελπίδα επαναφοράς του απριλιάτικου ράλι.

Αν όμως ο ΓΔ κλείσει σήμερα κάτω των 819 μονάδων, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 819 μονάδων.

Μετοχές

Καθαρά πτωτικό είναι και σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να σημειώνουν πτώση και το 1/3 άνοδο ενώ 7 μετοχές, οι ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΙΝΛΟΤ, ΙΑΣΩ, ΑΤΤ,ΔΕΗ και ΦΦ, χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΣΕΝΕΡ, που κερδίζει πάνω από +3%.

Με κομμένη ανάσα παρακολουθούμε την ελεύθερη και σήμερα πτώση της ΦΦ (αυτή τη στιγμή κλειδωμένη στο -30%, στα 7,52 ευρώ με 2 εκατ τεμάχια). Η σφοδρή διαμάχη της εισηγμένης ΑΕ με το αμερικανικό fund που έκανε την πωλητική επίθεση συνεχίζεται και σήμερα με αλληλοκατηγορίες. Οι επενδυτές προς το παρόν έχουν πάρει το μέρος του fund, όπως δείχνει η καταβύθιση της τιμής της μετοχής. Όμως, άλλοι επενδυτές και κυρίως βραχυχρόνιοι κερδοσκόποι παίρνουν το μέρος της διοίκησης της εταιρίας έχοντας ποντάρει μέχρις στιγμής σήμερα 15 εκατ ευρώ ! Και το κερδοσκοπικό παιχνίδι θα πρέπει να συνεχισθεί για αρκετές μέρες ή και εβδομάδες ακόμα.

Πωλητικές επιθέσεις, όχι τόσο σφοδρές όσο κατά της ΦΦ, διακρίνουμε σήμερα και εναντίον των, ΔΕΗ, ΙΑΣΩ και ΙΝΛΟΤ, πιθανόν για τον ίδιο λόγο, για τα αμφίβολα θεμελιακά στοιχεία που δημοσιεύουν οι εισηγμένες. Εμείς κατήχαμε ΙΝΛΟΤ και την πουλήσαμε την Παρασκευή, 4/5.

Σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις εμφανών στηρίξεων δέχονται σήμερα οι ΔΕΗ και ΝΗΡ, ενώ το ίδιο τείνει να συμβεί και στις, ΕΥΔΑΠ, ΙΝΛΟΤ, ΟΛΠ, ΙΑΣΩ και ΑΝΕΜΟ.

Ωστόσο, σε τόσο δυσμενές περιβάλλον, διακρίνουμε και μετοχές που τείνουν να κάνουν το αντίθετο, να δώσουν σήματα αγορών και είναι οι, ΑΡΑΙΓ, ΕΧΑΕ, ΜΛΣ, ΣΑΡ και ΤΕΝΕΡΓ. Επίσης, ο ΦΡΛΚ σήμερα διασπά ανοδικά το φράγμα-υψηλό τριμήνου των 6 ευρώ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text