Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ στην περιοχή των 800 μονάδων πραγματοποιεί αναστροφή της έντονης τριήμερης διόρθωσης

Ο ΓΔ στην περιοχή των 800 μονάδων πραγματοποιεί αναστροφή της έντονης τριήμερης διόρθωσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δραματική είναι η σημερινή συνεδρίαση, Τρίτης, 8/5/2018, με τον ΓΔ να ανοίγει με μικρή άνοδο +0,50% στις 815 μονάδες, αμέσως να καταβυθίζεται στις 787 μονάδες (-2,95%) και αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, να έχει ανακάμψει λίγο κάτω από το χθεσινό κλείσιμο, στις 808 μονάδες (-0,30%).

Η σημερινή ενδοημερήσια ανοδική αναστροφή οφείλεται στην διαβεβαίωση του QCM fund που χθες-προχθές γκρέμισε την ΦΦ, ότι δεν έχει εμπλοκή σε άλλη εισηγμένη στο ΧΑ με συνέπεια να ξεκινήσει το σημερινό ενδοημερήσιο ράλι.

Η σημερινή μεγάλη volatility (μεταβλητότητα) της αγοράς προσέλκυσε κερδοσκόπους, ξένους και εγχώριους, μεγάλους και μικρούς, που ποντάρουν στην ανοδική αντίδραση ή στην συνέχιση της πτώσης. Και γι αυτό οι σημερινοί τζίροι ίσως πλησιάσουν και τα 90 εκατ.

Το διακύβευμα της σημερινής συνεδρίασης είναι να μην κλείσει ο ΓΔ κάτω των 800 μονάδων (-1,40% από το χθεσινό κλείσιμο) γιατί τότε θα σηματοδοτηθούν συστημικά σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση του Χαμηλού 20 ημερών και του στρογγυλού ψυχολογικού επιπέδου των 800 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 800 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 74% σε 40% έως 50%.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ 4 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΝΗΡ και ΑΒΑΞ, χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΦΦ και ΑΡΑΙΓ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι η ΦΦ που μετά από διήμερη πτώση περίπου -60% σήμερα αντιδρά με μεγάλη άνοδο +6% και μεγάλους όγκους, 2 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής, μεγαλύτερους των χθεσινών αλλά και προχθεσινών διανομών, γεγονός που συχνά παραπέμπει σε σχηματισμό ακίδας V πυθμένα που δίνει κέρδη σε long βραχυχρόνιους κερδοσκόπους.

Το ίδιο τίτλο, της μετοχής της ημέρας, θα μπορούσε να πάρει σήμερα και η ΑΡΑΙΓ που με μεγάλη άνοδο +3,10% και μεγάλους γι αυτήν όγκους 40 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, διασπά ανοδικά 1-2 αγκίστρια δίδοντας σήματα αγορών ή μάλλον ενίσχυσης θέσεων.

Σήματα αγορών δίνει σήμερα και ο ΣΑΡ (+2% με 12 χιλ τεμάχια) με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου ξεπερνώντας οριακά τα 15 ευρώ.

Από την άλλη μεριά βαρύτατες διανομές δέχονται σήμερα οι πρώην αδελφές μετοχές ΙΝΛΟΤ και ΙΝΤΚΑ με μεγάλες πτώσεις, -12% και -6% αντίστοιχα και με πολύ μεγάλους όγκους, κοντά στα 2,5 εκατ τεμάχια η καθεμία. Εμείς, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, κατήχαμε περίπου 5000 τεμάχια ΙΝΛΟΤ τα οποία πουλήσαμε την Παρασκευή, 4/5, σε τιμή 1,05 ευρώ λόγω καθοδικής διάσπασης χαμηλού έτους (τρέχουσα τιμή 0,865).

Διανομές διακρίνουμε σήμερα, εκτός από ΙΝΛΟΤ-ΙΝΤΚΑ, και σε ΕΛΠΕ καθώς και σε ΑΒΑΚΑ και ακόμα πιο έντονα σε ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η τεράστια volatility (η χαρά των κερδοσκόπων). Για παράδειγμα : Η ΦΦ άνοιξε στο -3%, ανέβηκε στο +1%, κατέβηκε στο -11% και τώρα βρίσκεται στο +6,50%. H INΛΟΤ άνοιξε με μηδενική μεταβολή, καταβυθίστηκε στο -30% και τώρα διορθώνει ανοδικά στο -12%. Και η BIO άνοιξε στο +0,50%, κατήλθε στο -7% και τώρα διορθώνει ανοδικά στο -1%.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text