Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Η αγορά προσπαθεί να συνέλθει από την αναταραχή της ΦΦΓΚΡΟΥΠ με τον ΓΔ να απομακρύνεται σήμερα από την χαμηλή περιοχή των 800 μονάδων

Η αγορά προσπαθεί να συνέλθει από την αναταραχή της ΦΦΓΚΡΟΥΠ με τον ΓΔ να απομακρύνεται σήμερα από την χαμηλή περιοχή των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Ικανοποιητικά αλλά χωρίς να μας ενθουσιάζει, συμπεριφέρεται σήμερα (Πέμπτη, 10/5) η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, μέτρια άνοδο +0,40% (στις 822 μονάδες) με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ευνοϊκές τις διεθνείς αγορές που κοντεύουν να ξεπεράσουν την φλεβαριάτικη καθίζηση.

 

Ο ΓΔ δείχνει να έχει ξεπεράσει το προχθεσινό ενδοημερήσιο κραχ των 785 μονάδων σταθεροποιώντας την θέση του γύρω από τις 820 μονάδες. Όμως, για να πείσει εμάς τους μεσοπρόθεσμους επενδυτές για την ανοδικότητά του, θα πρέπει να απομακρυνθεί από τα παρόντα επίπεδα – χαμηλά εικοσαημέρου των 815-825 μονάδων και να ανέλθει προς τα υψηλά εικοσαημέρου, διασπώντας ανοδικά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 825 μονάδων και, κυρίως τον μέσον άξονα των 835 μονάδων μεταξύ υψηλού / χαμηλού 20ημέρου.

 

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω του άξονα των 835 μονάδων, εμείς θα έχουμε κάποιους φόβους επανεμφάνισης της βύθισης κάτω των 800 μονάδων. Αν όμως ο ΓΔ ξεπεράσει τις 835 μονάδες, τότε θα επανέλθει η αισιοδοξία μας για ένα ράλι προς το υψηλό έτους των σχεδόν 900 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις αφού κανένα μεσοπρόθεσμο σύστημα συναλλαγών (όπως ο κανόνας 4 εβδομάδων, οι Bollinger bands και ο ADX(14)) δεν δίνουν σήμερα σήματα αγοραπωλησιών στον ΓΔ.

 

Μετοχές

 

Παρά την οφειλόμενη στις ΑΛΦΑ, ΕΕΕ και ΕΥΡΩΒ, άνοδο του ΓΔ, οι καθοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή οριακά περισσότερες των ανοδικών αλλά μόνον μια καθοδική, η ΦΦ, χάνει περισσότερο του -3% σε σύγκριση με δύο μετοχές, στις ΕΕΕ και ΕΥΡΩΜ, που κερδίζουν περισσότερο του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει κατά την γνώμη μας τέτοιο τίτλο, ούτε και οι αναφερθείσες ΕΕΕ και ΕΥΡΩΜ, καθώς αυτές δεν παρουσιάζουν μεγάλους όγκους, η ΕΕΕ μόνον 23 χιλ τεμάχια (από 50 χιλ που θα απαιτούσαμε) και η ΕΥΡΩΜ μόνον 2,5 εκατ τεμάχια (από 5 εκατ που θα απαιτούσαμε ώστε να την θεωρήσουμε μετοχή της ημέρας).

 

Περισσότερο από τις ΕΕΕ και ΕΥΡΩΜ μας κάνει θετική εντύπωση σήμερα η ΑΛΦΑ η οποία είναι η μοναδική μετοχή σε νέα υψηλά έτους και που προσπαθεί να παγιώσει την θέση της πάνω από την τιμή της τελευταίας ΑΜΚ του Δεκεμβρίου 2015, δηλαδή πάνω από τα 2 ευρώ (τρέχουσα τιμή 2,22).

 

Επίσης, ικανοποιητικότατα κινούνται σήμερα οι ΜΟΗ και ΤΕΝΕΡΓ, λίγο κάτω από αγοραστικό στροφέα – αντίσταση – υψηλό τριμήνου.

 

H FF μετά την προχθεσινή-χθεσινή εκτίναξη από τα 6,44 ευρώ (προχθεσινό ενδοημερήσιο χαμηλό) στο χθεσινό κλείσιμο των 9,24 (+44% μέσα σε μια μέρα !) σήμερα πισωγυρίζει με αυτή τη στιγμή πτώση -3,90%. Θεωρούμε ότι οι βασικοί μέτοχοι κ. Κουτσολιούτσος και η κινεζική ΦΟΣΟΥΝ μαζί με τα κλεισίματα short του επιτεθέντος fund QCM, θα μπορέσουν να ανεβάσουν την μετοχή πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 10 ευρώ καθώς οι προσερχόμενοι πωλητές όλο και λιγοστεύουν (ο μέχρις στιγμής σημερινός όγκος είναι μόνον 500 χιλ τεμάχια έναντι κατά μέσον ορο 2 εκατ τεμαχίων ημερησίως των τελευταίων 3-4 συνεδριάσεων.

Οι χτυπημένες από κερδοσκόπου ΙΝΛΟΤ και ΔΕΗ πισωγύρισαν και αυτές σήμερα με μέτριες πτώσεις.

 

Ο ΜΥΤΙΛ προσπαθεί να ανακτήσει τα 10 ευρώ και ο ΣΑΡ τα 15.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text