Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στην EΥ ο έλεγχος οικονομικών στοιχείων της Folli Follie

Στην EΥ ο έλεγχος οικονομικών στοιχείων της Folli Follie

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στην EΥ ο έλεγχος οικονομικών στοιχείων της Folli Follie

Του Ηλία Μπέλλου

Τον διορισμό της Ernst & Young από τον όμιλο Folli Follie, ως ανεξάρτητου ελεγκτή που θα εξετάσει τα στοιχεία της ελληνικής εισηγμένης κατ’ αρχήν για τις δύο προηγούμενες χρήσεις, ενέκρινε αργά χθες το απόγευμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Νωρίτερα η αξία της μετοχής της Folli Follie έκλεισε με άνοδο της τάξης του 8,19% στα 9,25 ευρώ, καθώς ενεργοποιήθηκε τόσο το πρόγραμμα αγοράς ιδίων κεφαλαίων της όσο και αγορές από τη δεύτερη βασική μέτοχο, μετά τον ιδρυτή Δημήτριο Κουτσολιούτσο, Fosun.

Συγκεκριμένα, η Fosun International Limited ενημέρωσε αρμοδίως ότι αύξησε τη συνολική της συμμετοχή στην εισηγμένη διά της απευθείας αγοράς 750.000 μετοχών, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,120% ανεβάζοντας το ποσοστό της από 13,886% σε 15,007%. Περαιτέρω αγορές φέρεται να πραγματοποίησε και ύστερα από αυτή την ανακοίνωση, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν προφανώς εντός των απαιτούμενων προθεσμιών.

Ανάκαμψη μετοχής

Οι δύο αυτές εξελίξεις στάθηκαν ικανές για να ανακάμψει η τιμή της μετοχής της Folli Follie, που από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα εξανέμισε κεφαλαιοποίηση της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ, «αιμορραγία» που σε πρώτη φάση ανακόπηκε την Τρίτη. Ομως η αβεβαιότητα στην αγορά συνεχίζεται καθώς τόσο το hedge fund που αμφισβήτησε τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας όσο και έγκριτα διεθνή ΜΜΕ επέμειναν στο ζήτημα της αξιοπιστίας των στοιχείων που δηλώνει η διοίκηση της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση η Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς αναμένεται εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων να έχει συνάντηση με την Ernst & Young και στελέχη της διοίκησης της Folli Follie προκειμένου να προσδιοριστούν δύο κρίσιμα ζητήματα: πρώτον, το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του έλεγχου και, δεύτερον, η παροχή μιας πρώτης εκτίμησης το συντομότερο δυνατόν. Σημειώνεται πως την ελεγκτική εταιρεία προσέλαβε η Folli Follie και όχι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και έτσι η ακριβής περιγραφή του παραδοτέου έργου παραμένει υπό διαμόρφωση.

Παράλληλα, πάντως, ξεκίνησε και η διαδικασία ποιοτικού έλεγχου της εργασίας του υφιστάμενου ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της Folli Follie, Ecovis, επί των οικονομικών της καταστάσεων για την οικονομική χρήση 2017, η επάρκεια του οποίο τέθηκε σε αμφισβήτηση από το αμερικανικό hedge fund που δημιούργησε το όλο ζήτημα.

Χθες πάντως το θέμα έτυχε σχολιασμού και από την υψηλής επιρροής στήλη των Financial Times, Alphaville, όπου καυτηριάστηκε η στάση της διοίκησης της Folli Follie και των απαντήσεων που έχει μέχρι στιγμής παράσχει: «Αν οι επενδυτές ανέμεναν κάτι που θα τους επέτρεπε να διεξαγάγουν άμεσα ένα γρήγορο έλεγχο μόνοι τους, μπορεί να απογοητεύτηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τη λίστα των σημείων πώλησης που έδωσε στη δημοσιότητα η Folli Follie ως απάντηση στις κατηγορίες του hedge fund.

Επιπλέον, οι αρθρογράφοι του Alphaville διενήργησαν, όπως αναφέρουν, μια δική τους μίνι έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία για να διασταυρώσουν τα αναφερόμενα στη λίστα της Folli Follie, τα αποτελέσματα της οποίας σύμφωνα με τους ίδιους έδειξαν επίσης ασάφειες ή ανακρίβειες.

Οι εργαζόμενοι

Την ίδια ώρα πάντως, σε αντίδραση υπέρ της εταιρείας προβαίνουν εργαζόμενοί της από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες, όπως από το Χονγκ Κονγκ, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία. Με αφορμή τις εξελίξεις ξεκίνησαν να ανεβάζουν φωτογραφίες και δηλώσεις τους στα social media χρησιμοποιώντας το #thisisfollifollie («αυτή είναι η Folli Follie»). Οι αναρτήσεις ξεκίνησαν από μια σειρά καταστημάτων από ολόκληρη την Ελλάδα και σταδιακά επεκτάθηκαν και εκτός συνόρων.

Πηγή: kathimerini.gr

26

Έντυπη

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text