Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με λιγοστό τζίρο προσπαθεί σήμερα να κρατηθεί πάνω από τις 820 μονάδες αποφεύγοντας ενδεχόμενα μεσοπρόθεσμα σήματα πωλήσεων

Ο ΓΔ με λιγοστό τζίρο προσπαθεί σήμερα να κρατηθεί πάνω από τις 820 μονάδες αποφεύγοντας ενδεχόμενα μεσοπρόθεσμα σήματα πωλήσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με κάποια επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζουμε την σημερινή (Παρ, 11/5, ώρα 4.00 μμ) μικρή ενίσχυση της αγοράς καθώς το μέγεθος ανόδου του ΓΔ (+0,55%) και το ύψος του τζίρου (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) κινούνται σε χαμηλά επίπεδα δείχνοντας αδυναμία ή αδιαφορία των αγοραστών.

Το επίφοβο είναι ότι ο ΓΔ κινείται σήμερα στο εύρος των 818 με 822 μονάδων που βρίσκεται πολύ κοντά στον πυθμένα (σε τιμές κλεισίματος) των 810 μονάδων ο οποίος την Δευτέρα θα καταστεί Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών δηλαδή, σηματοδότης για εμάς μεσοπρόθεσμων πωλήσεων.

Μόνον αν ο ΓΔ αφού πρώτα ξεπερνούσε την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 825 μονάδων, ανακτούσε το μισό της τελευταίας απότομης βύθισης κλείνοντας πάνω από τις 835 μονάδες, και τότε μόνον να ησυχάζαμε ότι δεν κινδυνεύει ο ΓΔ από σήματα πωλήσεων αλλά αντίθετα θα είναι δεκτικός σε σήματα αγορών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα ¾ με μετοχές και κατά το ¼ με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 4/5 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/5 αρνητικό ενώ 3 μετοχές, οι αδελφές ΙΝΛΟΤ και ΙΝΤΚΑ, συν τον ΝΗΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΦΦ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων καθώς και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Οι τρεις αναφερθείσες, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ και ΝΗΡ, καθώς και θετικά κινούμενες μετοχές αλλά με μικρότερη άνοδο από +1,50% έως +3%, όπως οι, ΜΙΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΤΕ, ΥΓΕΙΑ, ΑΝΕΜΟΣ, ΙΑΣΩ και ΑΒΑΞ, απλά σήμερα διορθώνουν τις υπερβολικές πτώσεις που υπέστησαν τις τελευταίες μέρες.

Μόνον οι, ΑΡΑΙΓ, ΕΧΑΕ και ΦΡΛΚ, πετυχαίνουν σήμερα αξιοσημείωτες ανόδους , από +1,50% έως +3%, σε περιοχές κοντά σε αντιστάσεις ή υψηλά εποχής δείχνοντας ότι βρίσκονται υπο ανοδική τάση, πιθανόν διατηρήσιμη.

Από την άλλη μεριά, τρεις αγαπημένες αυτό το καιρό μετοχές μας, οι ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ και ΤΕΝΕΡΓ, πιέζονται σήμερα ελαφρά με μικρές πτώσεις, αν και η ΤΕΝΕΡΓ με μεγάλο όγκο.

Τέλος, η ΦΦ σήμερα καταγράφει την μεγαλύτερη πτώση, -5,50%, από όλες τις μετοχές, η οποία δεν θα πρέπει να ανησυχεί τους longs καθόσον διορθώνει την προηγηθείσα διήμερη εντυπωσιακή εκτίναξη (+44% από το ενδοημερήσιο χαμηλό της 8ης Μαίου).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text