Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αδύναμος σήμερα (Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018), ο ΓΔ κινείται πτωτικά προς το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών των 810 μονάδων

Αδύναμος σήμερα (Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018), ο ΓΔ κινείται πτωτικά προς το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών των 810 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ανησυχητική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -0,80% (στις 815 μονάδες στις 3.30 μμ) και με πολύ μικρό τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), τείνει να διασπάσει καθοδικά τον πυθμένα – ΧΚ20 των 810 μονάδων πράγμα που είχε κάνει στιγμιαία στον μέσον της συνεδρίασης.

Αιτία της σημερινής άσχημης μέχρις στιγμής συνεδρίασης είναι οι αρνητικές ειδήσεις για την ΔΕΗ, ότι αυτή δεν είναι βιώσιμη

.


Σήμερα βρισκόμαστε υπ’ ατμόν για πωλήσεις καθώς το σύστημά μας, του κανόνα 4εβδομάδων, τείνει να δώσει τέτοια σήματα στον ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -1% με όγκο μεγαλύτερο της Παρασκευής (λίγο δύσκολο γιατί θα πρέπει να ξεπεράσει τα 55 εκατ της Παρασκευής), το ΤΧ ακολουθώντας το σύστημα του «προεξοφλητικού πωλητικού στροφέα», θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 75% σε 66%. Αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το ΧΚ20 – πωλητικό στροφέα των 810 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση ακόμα περισσότερο, από 75% σε 50% αδιαφόρως των όγκων.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/5 ενώ τρεις μετοχές, οι ΔΕΗ, ΦΦ και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει άνοδο άνω του +2%.

Ο τραπεζικός δείκτης και πάλι κρατιέται πολύ καλά, (ΔΤΡ -0,20% στις 992 μονάδες) που δείχνει ότι οι τράπεζες θα οδηγήσουν την αγορά στο επόμενο ράλι. Όμως, δεν θα παύουν να είναι επικίνδυνες μετοχές δηλαδή, με μεγάλη μεταβλητότητα.

Ποιες μετοχές πάνε καλά σήμερα : η ΕΥΡΩΒ που τείνει να προσεγγίσει το υψηλό 2018, η ΜΟΗ που με μικρή άνοδο τείνει να διασπάσει το υψηλό κλείσιμο τριμήνου δεχόμενη σήματα μεσομακροπρόθεσμων αγορών και οι, ΑΡΑΙΓ, ΤΕΝΕΡΓ, ΣΑΡ και ΦΡΛΚ, που με μικρή πτώση δεν απομακρύνονται από τον στροφέα ή αγκιστρι – υψηλό τριμήνου.

Ποιες μετοχές δεν πάνε καλά σήμερα : πρώτιστα η ΔΕΗ που με την μεγαλύτερη πτώση της ημέρας σε εμπορεύσιμη μετοχή (-7,20%) και μεγάλους όγκους (700 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) σημειώνει νέο χαμηλό 2018 οδεύοντας προς τα 2 ευρώ (τρέχουσα τιμή 2,10). Επίσης ,η ΦΦ δεν πάει καλά σήμερα με πισωγύρισμα -6,50% προσεγγίζοντας το χαμηλό κλείσιμο περασμένης εβδομάδων των 7,40 (τρέχουσα τιμή 7,76). Ομοίως δεν πάνε καλά οι. ΑΔΜΗΕ, ΠΛΑΘ και ΙΝΤΚΑ, που επίσης τείνουν να σημειώσουν χαμηλό έτους 2018.


Θα επανέλθουμε αύριο αργά το απόγευμα με το μετασυνεδριακό σχόλιο .

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text