Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018) να ανακτήσει τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018) να ανακτήσει τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αποτυχημένη αποβαίνει η σημερινή προσπάθεια του ΓΔ να ανακτήσει το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων αφού βλέπουμε αυτή τη στιγμή, 3.45 μμ, κατάρρευση στο -0,10% από +1,30% προ μιας ώρας, ενώ ο τζίρος είναι μικρός (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, η τάση του ΓΔ είναι καθαρά καθοδική αφού όλοι οι δείκτες τάσης από βραχυχρόνιους (όπως ο Macd) και μεσοχρόνιους (όπως ο ΕΚΜΟ30 και ο κανόνας 4 εβδομάδων που χρησιμοποιούμε εμείς) έως μεσομακροχρόνιους (όπως ο ΑΚΜΟ200 που διέρχεται από τις 800 μονάδες και ο ΕΚΜΟ(15-80)), όλοι τους φέρουν bearish ενδείξεις που σημαίνει ότι η ορμή των τιμών είναι προς τα κάτω.

Μικρή ανακούφιση θα αισθανόμασταν αν ο ΓΔ ανακτούσε τις 800 μονάδες ενώ οι ελπίδες μας για θερινό ράλι θα αναπτερόνοντο εάν ο ΓΔ ξεπερνούσε την σημαντική κυλιόμενη κορυφή του – υψηλό κλείσιμο 2 εβδομάδων των 822 μονάδων (+4,50% από το χθεσινό κλείσιμο, δηλαδή θέλει δουλειά).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 1/3 με μετοχές και 2/3 με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την μηδενική μεταβολή του ΓΔ, τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 αρνητικό ενώ μόνον μια μετοχή, η ΦΦ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και καμία μετοχή να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θα λέγαμε ότι είναι η ΦΦ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +12% με μεγάλο όγκο, 400 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής προσπαθώντας να ανακτήσει τα 8 ευρώ. Η ΦΦ μετά την διήμερη καταβύθιση του περίπου -60%, έχει καταστεί μετοχή ιδανική για κερδοσκοπία δηλαδή για γρήγορα μεγάλα βραχυχρόνια κέρδη λόγω της υψηλότατης μεταβλητότητας της τιμής της, και για αυτό προσελκύει πολλούς κερδοσκόπους κυρίως από το εξωτερικό.

Δυο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, πρώτον, οι ανοδικές αντιδράσεις μετοχών που μέχρι χτες είχαν φτάσει σε επικίνδυνες περιοχές στηρίξεων όπως των, ΒΙΟ,ΜΙΓ, ΠΛΑΙΣ, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΧΑ ΟΛΠ κα, και δεύτερον η ενδοημερήσια ακίδα που σχημάτισε ο ΓΔ κατά τις δυο προηγούμενες ώρες, (στις 2.00 μμ βρισκόταν στο +0,20%, εκτινάχθηκε μέσα σε μισή ώρα στο +1,30% και τώρα επανήλθε στο +0,05%. Αυτή η αποτυχημένη ενδοημερήσια ανοδική αντίδραση δεν είναι καλό σημάδι.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, 21/5/18.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text