Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διολισθαίνει προς το χαμηλό 2018 των 780 μονάδων

Ο ΓΔ διολισθαίνει προς το χαμηλό 2018 των 780 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζει και σήμερα, Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018, να παρουσιάζει αδυναμία η αγορά με τον ΓΔ να χάνει αυτή τη στιγμή, 3.45 μμ, οριακά -0,20% (στις 781 μονάδες) με μικρό τζίρο (50 εκατα αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με αντίστροφες εικόνες στους κύριους ξένους δείκτες που κινούνται πολύ κοντά στα υψηλά έτους.

Ο ΓΔ σήμερα τείνει να χάσει ολόκληρο το ισχυρό απριλιάτικο ράλι από τις 780 στις 860 μονάδες (+10%) επανερχόμενος στις 780 μονάδες (περίπου -10% από την κορυφή τέλους Απριλίου).

Εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον πυθμένα αρχών Απριλίου των 780 μονάδων, τότε πιθανόν να μπούμε σε περιπέτειες προς το χαμηλό φθινοπώρου 2017 των 700 μονάδων. Μόνον αν ο ΓΔ αντιδρούσε άμεσα και ισχυρά ανοδικά ανακτώντας την μισή πρόσφατη διόρθωση κλείνοντας πάνω από τις 820 μονάδες, μόνον τότε θα εγκαταλείπαμε τα τρέχοντα απαισιόδοξα αισθήματά μας και θα αναπτύσσαμε προσδοκίες για ράλι προς νέο υψηλό έτους πάνω από τις 900 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ δύο μετοχές, οι ΑΒΑΞ και ΑΤΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις , -6,77% και -5,80% αντίστοιχα, σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΥΓΕΙΑ, ΙΑΣΩ, ΜΙΓ και ΑΝΕΜΟ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7%.

Τρία είναι τα κυριότερα σημερινά συμβάντα του ΧΑ, δυο θετικά και ένα αρνητικό.

Το πρώτο θετικό συμβάν είναι η μεγάλη άνοδος των ιατρικών μετοχών (ΥΓΕΙΑ +5,50% και ΙΑΣΩ +4%) και της μεγαλομετόχου ΜΙΓ (+3,60%) της πρώτης. Η άνοδος οφείλεται στο ανανεωμένο ενδιαφέρον ξένου κεφαλαίου για απόκτηση μεγάλου μετοχικού πακέτου στο ΥΓΕΙΑ.

Το δεύτερο θετικό συμβάν είναι οι συνεχιζόμενες (λόγω πετρελαίου) άνοδοι των μετοχών των δυο εισηγμένων ΑΕ σε αιολικά, των ΑΝΕΜΟΣ (+3,30%) και ΤΕΝΕΡΓ (+0,60%), οι οποίες μετοχές είναι οι δύο πρώτες αγοραστικές επιλογές μας της εποχής.

Το τρίτο συμβάν, αρνητικό, είναι η καταβύθιση του ΑΒΑΚΑ στην σημερινή τιμή των 0,62 ευρώ από 1 ευρώ προ τριμήνου (-38%). Δεν γνωρίζουμε την αιτία, γνωρίζουμε όμως τα τεχνικά σήματα πώλησης που δόθηκαν στην μετοχή σε αρκετά ψηλότερη τιμή.

Σήματα πωλήσεων δέχεται σήμερα η μετοχή των ΕΛΠΕ διασπώντας καθοδικά την έγκυρη στήριξη των 7,70 ευρώ (τρέχουσα τιμή 7,65).

Μετοχές που κινδυνεύουν από τέτοια σήματα καθοδικής διάσπασης έγκυρης στήριξης : διακρίνουμε τις, ΒΙΟ, ΕΥΑΠΣ, ΕΥΔΑΠ. ΕΛΛ, ΜΟΗ, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ, ΛΑΜΔΑ και ΠΛΑΘ.

Αντίθετα, μετοχές που βρίσκονται κοντά στο να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης : συνεχίζουν να είναι οι ΤΕΝΕΡΓ και ΑΡΑΙΓ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text