Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πισωγυρίζει προς το χαμηλό έτους των 780 μονάδων

Ο ΓΔ πισωγυρίζει προς το χαμηλό έτους των 780 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσμενής προς τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτης, 23.5) με τον ΓΔ να σημειώνει μέτρια πτώση -0,80% (τις 791 μονάδες) με μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ μεγάλες πτώσεις, κατά μέσον όρο -1,50%, σημειώνονται στα ευρισκόμενα κοντά στα υψηλά τριμήνου ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η σημερινή πτώση του ΓΔ από διαγραμματική άποψη δεν είναι καθόλου ευχάριστη γιατί αφήνει πίσω της μια ακόμα τοπική κορυφή, των 797 μονάδων, ευρισκόμενη σε κατηφορική διάταξη με δυο ακόμα κορυφές εντός Μαίου, των 860 και 820 μονάδων, προσδίδοντας έτσι καθαρό bearish χαρακτήρα στο γράφημα του ΓΔ που σημαίνει δυναμική προς τα κάτω.

Εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα κάτω των 790 μονάδων, θα έχει χάσει το μισό της χθεσινής εκτίναξης που σημαίνει ότι σύμφωνα με την θεωρία των retracements θα αυξηθούν οι πιθανότητες να χαθεί ολόκληρη η εκτίναξη με καθοδική διάσπαση του χαμηλού έτους των 780 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις, ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 790 μονάδων.

Μετοχές

Αρνητικό πρόσημο φέρουν αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και θετικό το 1/3 ενώ δυο μετοχές, οι ΦΦ και ΠΕΙΡ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία ανοδική μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Και καμία μετοχή δεν μας εμπνέει bullish αισθήματα πλησιάζοντας σηματοδότριες αγορών εκτός των αδελφών ΓΕΚΤ και ΤΕΝΕΡΓ, που πλησιάζουν πολύ διστακτικά με μικρές ανόδους, περίπου +0,30%, στις έγκυρες αντιστάσεις τους – σηματοδότριες αγορών.

Αντίθετα, περισσότερες μετοχές με μικρές ή μέτριες πτώσεις σήμερα, πλησιάζουν έγκυρες στηρίξεις – σηματοδότριες πωλήσεων όπως κάνουν οι, ΕΛΧΑ, ΜΙΓ, ΕΛΛ και ΛΑΜΔΑ.

Συσσωρεύσεις-διανομές : Διανομές διακρίνουμε μόνον σε ΦΦ που έχει διακινήσει 240 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής με μεγάλη πτώση -7% πλησιάζοντας την χαμηλή περιοχή των 7 ευρώ. Συσσωρεύσεις διακρίνουμε μόνον στις αδελφές ΓΕΚΤ και ΤΕΝΕΡΓ που διακινούν 200 χιλ και 260 χιλ τεμάχια αντίστοιχα με μικρές ανόδους.

Τράπεζες : Μετά το χθεσινό rebound σήμερα ακολουθεί άσχημο γύρισμα με τον ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -2,20% και να βουτά κάτω από τις 900 μονάδες πλησιάζοντας το χαμηλό ημερών των 882 μονάδων (τρέχουσα τιμή 890).

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει κλείσει πάνω ή κάτω από τις 790 μονάδες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text