Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζει ο ΓΔ την καθοδική του πορεία σε επίπεδα κάτω των 770 μονάδων

Συνεχίζει ο ΓΔ την καθοδική του πορεία σε επίπεδα κάτω των 770 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απωθητική για τους trend followers αγοραστές είναι η σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 25.5) με τον ΓΔ να σημειώνει νέα πτώση -0,90% (στις 763 μονάδες στις 4.00 μμ) με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρή άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που κινούνται όχι πολύ κάτω από το υψηλό έτους.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ είναι πολύ δυσάρεστη καθώς η καθοδική πορεία του συνεχίζεται χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα διαγραμματικό εμπόδιο (τοπική στήριξη) έως τις 700 μονάδες. Όποια ανοδική αντίδραση ή ανοδική αναστροφή γίνει, θα εμφανισθεί σε ανύποπτη στιγμή και σε απρόβλεπτο επίπεδο.

Προς το παρόν εμείς παραμένουμε σε αναμονή με πολλά μετρητά και λίγες μετοχές στο χαρτοφυλάκιό μας καθώς η τάση του ΓΔ είναι καθαρά πτωτική με εμφανές momentum προς τα κάτω.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και με θετικό το ¼ ενώ 8 μετοχές, οι τραπεζικές ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ και ΑΤΤ, συν τις μη τραπεζικές ΜΙΓ, ΙΑΣΩ, ΙΝΤΚΑ και ΕΛΧΑ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -6% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον ΦΡΛΚ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο κοντά στο +4%.

H μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή, ούτε ο ΦΡΛΚ, δεν αξίζει τέτοιο τίτλο από άποψης ανόδου τιμής, όγκου και διαγραμματικής θέσης.

Αντίθετα, η αρνητική μετοχή της ημέρας είναι η ΦΦ της οποίας η διαπραγμάτευση διακόπηκε σήμερα με αίτηση της εισηγμένης καθώς η εταιρία αδυνατεί να παράσχει λογιστικά στοιχεία στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς όπως της ζητήθηκε. Φαίνεται ότι η ΦΦ έχει σημαντικότατα προβλήματα και ενδεχομένως να υπάρχουν φαινόμενα λογιστικής απάτης καθώς μέχρι πρότινος παρουσίαζε εξαιρετική θεμελιακή εικόνα.

Πολλοί αναλυτές φοβούνται ότι το περιστατικό της ΦΦ θα πλήξει την αξιοπιστία γενικά της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και θα προκαλέσει έξοδο των ξένων που ως γνωστόν κατέχουν τα 2/3 της κεφαλαιοποίησης του ΧΑ. Εμείς δεν συμμεριζόμαστε αυτούς τους φόβους καθόσον οι ξένοι θεσμικοί και οι οίκοι αξιολόγησης παρακολουθούν αρκετά προσεκτικά τις εισηγμένες του ΧΑ και λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Εμείς οι χρήστες της τεχνικής ανάλυσης πραγματικά δεν έχουμε κανέναν απολύτως φόβο να απατηθούμε και να εγκλωβιστούμε σε υπό χρεοκοπία εταιρία καθόσον στο 99% των ιστορικών περιπτώσεων οι εταιρίες που χρεοκόπησαν αρκετούς μήνες ή και μερικά χρόνια προτού εξοβελισθούν από το ΧΑ παρουσίαζαν πολύ άσχημα (bearish) γραφήματα. Εχουμε πάμπολα πρόσφατα παραδείγματα όπως των ΑΛΑΠΙΣ, ΒΩΒΟΥ, ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗ, ΔΟΛ κλπ κλπ οπου η τάση της καμπύλης των μετοχών τους είχε αποκαλύψει προ πολλού την μοιραία κατάληξη.

Ακόμα και σήμερα παρατηρούμε μεγάλες εισηγμένες με τέτοιες επίφοβες μακροχρονίως πτωτικές καμπύλες μετοχών όπως των ΙΝΛΟΤ, ΜΙΓ, ΔΕΗ και ΑΤΤ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης.

Αντίθετα, αρκετές μετοχές δίνουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων όπως οι, ΒΙΟ, ΙΝΛΟΤ, ΓΡΙΒ, ΕΛΧΑ και ΠΕΙΡ.

Σε τόσο δύσκολη συγκυρία σαν την τρέχουσα διακρίνουμε 4 μετοχές να βρίσκονται κοντά σε αγοραστικούς στροφείς (έγκυρες αντιστάσεις) και είναι οι, ΕΕΕ, ΓΕΚΤ, ΤΕΝΕΡΓ και ΦΡΛΚ.

Συσσωρεύσεις (επιθετικές αγορές) δεν διακρίνουμε σήμερα σε καμία μετοχή ενώ διακρίνουμε διανομές (επιθετικές πωλήσεις) σε ΜΙΓ και ΙΝΛΟΤ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text