Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέα μεγάλη πτώση φέρνει τον ΓΔ κάτω των 750 μονάδων

Νέα μεγάλη πτώση φέρνει τον ΓΔ κάτω των 750 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα, Τρίτη, 29/5, η «κατρακύλα» της αγοράς με τον ΓΔ να σημειώνει νέα μεγάλη πτώση -2,30% (στις 737 μονάδες στις 4.00 μμ) με αυξημένο τζίρο (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης μεγάλες πτώσεις (κατά μέσον όρο -1,70%) στους ευρωπαϊκούς δείκτες που διατηρούν όμως τις ανοδικές τους τάσεις, εκτός του Μιλανέζικου ΜΙΒ που σήμερα χάνει -3% με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης.

Η αιτία της σημερινής πτώσης είναι η προκήρυξη επαναληπτικών εκλογών στην Ιταλία καθώς και το σκάνδαλο της ΦΦ που πλήττει την αξιοπιστία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι ανησυχητική καθώς ο εν λόγω δείκτης έχοντας ήδη διασπάσει καθοδικά σημαντικές στηρίξεις λίγο πάνω από τις 800 μονάδες, βρίσκεται τώρα σε ελεύθερη πτώση αφού δεν αντιμετωπίζει καμία έγκυρη στήριξη εντός του κυλιόμενου εξαμήνου εκτός της στήριξης του Νοεμβρίου 2017 των 700 μονάδων.

Ήδη ο ΓΔ τείνει να γίνει κατά το κριτήριό μας του « -16% από το κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών» υπερπωλημένος που σημαίνει ότι σε λίγο θα αρχίσουμε να ψάχνουμε για αγοραστικές ευκαιρίες στα χαμηλά εξαμήνου.

Ωστόσο, σήμερα θα κάνουμε δύο μικρές πωλήσεις, του ΙΑΣΩ που διασπά καθοδικά εγκυρότατη στήριξη και της ΒΙΟ που διανέμεται με μεγάλους όγκους.

Μετοχές

Από τις 47 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε μόνον δύο, οι ΑΝΕΜΟΣ και ΓΡΙΒ, κινούνται ανοδικά ενώ από τις υπόλοιπες καθοδικές, οι 15, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΝΗΡ, ΙΝΛΟΤ, ΟΤΕ, ΑΡΑΙΓ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΙΑΣΩ, ΑΒΑΞ, ΠΕΙΡ, ΛΑΜΔΑ, ΙΝΤΚΑ, ΜΛΣ, ΤΕΝΕΡΓ, καταγράφουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -6%.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι οι διανομές με πολλές μετοχές να σημειώνουν μεγάλες πτώσεις με μεγάλους όγκους όπως οι, ΟΤΕ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ και ΕΛΧΑ.

Σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσει έγκυρων στηρίξεων – χαμηλών διμήνου έως τετραμήνου δίνουν σήμερα οι, ΟΤΕ, ΜΟΗ, ΙΑΣΩ, ΑΤΤ, ΜΛΣ και ΟΛΘ.

Θετική έκπληξη αποτελεί ο ΑΝΕΜΟΣ που πετυχαίνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας για εμπορεύσιμη μετοχή, +1,65%, και με ικανοποιητικούς όγκους, 80 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, πλησιάζοντας το υψηλό έτους.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text