Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να σταθεροποιήσει την θέση του λίγο κάτω των 800 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί να σταθεροποιήσει την θέση του λίγο κάτω των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή (Πέμπτη, 7/6/2018) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ παγιώνει την θέση του λίγο κάτω των 800 μονάδων. Αυτή τη στιγμή, (3.50 μμ), βρίσκεται στις 782 μονάδες (+0,10% από το χθεσινό κλείσιμο) απομακρυνόμενος από τον πυθμένα των 740 μονάδων του τέλους Μαΐου και εγκαθιστάμενος στα πρόθυρα των 800 μονάδων, επιπέδου το οποίο αν ανακτηθεί, τότε ο ΓΔ θα έχει κάθε δικαίωμα να επανέλθει σε ανοδική τάση με στόχο το υψηλό έτους των 900 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Είναι ευχαριστημένο με το ότι περνά σήμερα άλλη μια ουδέτερη μέρα και μένουν μόνον 3 συνεδριάσεις για να κατέλθει το σηματοδοτούν αγορές επίπεδό μας (το κυλιόμενο Υψηλό 20 ημερών) στις 800 μονάδες το οποίο θα βρίσκεται σε απόσταση βολής (+2,50% από τώρα) για ενδεχόμενα σήματα αγορών.

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση είναι ανιαρή από άποψης μετοχών. Οι ανοδικές μετοχές είναι περίπου ισάριθμες των καθοδικών ενώ μόνον μια μετοχή, ο μικράς σημασίας ΑΒΑΞ, σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% .

Μετοχές που εντυπωσιάζουν σήμερα : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει, αρνητικά ή θετικά, σήμερα και αυτός ο ΑΒΑΞ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +3,90%, έχει διακινήσει τζίρο μόλις 10.000 ευρώ κινούμενος σε καθαρά καθοδική τάση όπου δεν ευδοκιμούν εύκολα οι ανοδικές εξάρσεις.

Μετοχές που πάνε αρκετά καλά σήμερα : Πρώτιστα ο ΦΡΛΚ που ισοφαρίζει την έγκυρη αντίστασή του των 6,02 ευρώ με μικρή άνοδο +1,10% και μέτριο όγκο περίπου 50 χιλ τεμαχίων. Ύστερα, αρκετά καλά πάνε οι ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ και ΠΕΙΡ, που σημειώνουν ανόδους από +1% έως +2% στην μέση περίπου του τρίμηνου εύρους τους, δηλαδή σε μέτρια περιοχή. Οι 2-3 άλλες μετοχές που σημειώνουν καλές ανόδους από +1% έως +3%, όπως οι ΕΛΠΕ, ΜΙΓ, ΕΧΑΕ και ΣΕΝΕΡ, δεν μας ελκύουν το ενδιαφέρον διότι κινούνται κοντά στα χαμηλά έτους όπου η τάση είναι καθοδική εμποδίζοντας ανάπτυξη ισχυρής αναπήδησης.

Μετοχές που δεν πάνε τόσο καλά σήμερα : διακρίνουμε πρώτιστα την ΑΤΤ που διασπά καθοδικά έγκυρη στήριξη με μέτρια πτώση -2% και μικρό όγκο 200 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Και εκ δευτέρου, τις ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, ΝΗΡ και ΟΤΕ, που σημειώνουν μέτριες πτώσεις από -1% έως -2% σε χαμηλές περιοχές τονίζοντας την πτωτική τους τάση.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text