Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζει και σήμερα (Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018) , o Γενικός Δείκτης το καθοδικό retracement της απότομης ανοδικής αντίδρασης των αρχών Ιουνίου

Συνεχίζει και σήμερα (Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018) , o Γενικός Δείκτης το καθοδικό retracement της απότομης ανοδικής αντίδρασης των αρχών Ιουνίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μέτρια πτώση -1,10% (στις 770 μονάδες) σημειώνει αυτή τη στιγμή (4.00 μμ) ο ΓΔ ενώ στις 12.00 το μεσημέρι είχε φτάσει μέχρι -1,75% (στις 765 μονάδες που αποτελούν το 50% καθοδικό retracement της πρόσφατης ισχυρής +7% ανοδικής αντίδρασης).

Σαν αιτία φέρεται η αναβολή της υποδόσης 1 δις από ΕΕ προς Ελλ. Δημόσιο και γι αυτό οι τράπεζες σήμερα σημειώνουν την μεγαλύτερη πτώση (αυτή τη στιγμή ΔΤΡ -3,60% ενώ είχε φτάσει πριν 4 ώρες και -4,80%).

Εκ πρώτης όψεως η σημερινή συνεδρίαση μοιάζει με bearish διότι ενισχύει το καθοδικό retracement το οποίο στις 12.00 είχε φτάσει στο όριο -50%.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο ΓΔ κλείσει πάνω από το σημερινό του άνοιγμα των 775 μονάδων (-0,50%), τότε η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να καταχωρηθεί σαν bullish αφού θα έχει εξουδετερώσει την μεγάλη ενδοημερήσια πτώση -2,80%.

Εν πάσει περιπτώσει, εμείς που κατέχουμε μεγάλη αναλογία μετρητών στο χαρτοφυλάκιό μας, μας συμφέρει η σημερινή οπισθοδρόμηση διότι δίνεται ο χρόνος στον σηματοδότη μας αγορών, το κυλιόμενο Χαμηλό 20 ημερών, για να πέσει την Τετάρτη στις 800 μονάδες (από τις 822 τρέχουσες) που είναι επίπεδο με συμφέρουσες τιμές για αγορές μετοχών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή το ¼ των μετοχών και καθοδικά τα ¾ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με 5 μετοχές, τις 5 τραπεζικές, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -5% έως -4%.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι οι μεγάλες πτώσεις των τραπεζικών μετοχών με τον ΔΤΡ να χάνει -3,66% (στις 850 μονάδες χωρίς να έχει φτάσει στο 50% retracement της προηγηθείσας 5νθήμερης εκτίναξης).

Νέα υψηλά έτους δεν σημειώνει καμία μετοχή και νέα χαμηλά έτους σημειώνουν οι, ΔΕΗ, ΑΤΤ και ΒΙΟ, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι ο ΓΔ, και γενικά η αγορά, βρίσκεται σε καθοδική τάση.

Συσσώρευση δεν βλέπουμε σήμερα σε καμία μετοχή ενώ διανομές βλέπουμε σε ΔΕΗ και ΙΝΛΟΤ.

Θα επανέλθουμε το την Δευτέρα με μετασυνεδριακό σχόλιο μετά τις 7.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text