Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να επανέλθει στην ανοδική αντίδραση αρχών Ιουνίου

Ο ΓΔ προσπαθεί να επανέλθει στην ανοδική αντίδραση αρχών Ιουνίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ελπίδες προσφέρει η σημερινή συνεδρίαση (Τετάρτης, 13/6) στους longs καθώς ο ΓΔ σημειώνει καλή άνοδο +1,1% (στις 770 μονάδες στις 4.00 μμ) με μικρό και πάλι όγκο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ευνοϊκή (ανοδική) την διεθνή συγκυρία.

Με την σημερινή άνοδο ο ΓΔ εγκαταλείπει την χαμηλή και προκαλούσα απογοήτευση περιοχή των 750 μονάδων και αρχίζει να πορεύεται προς το «αποδεκτό» επίπεδο των 800 μονάδων το οποίο από χθες αποτελεί για εμάς σηματοδοτούν αγορές επίπεδο καθώς από εκεί διέρχεται το κυλιόμενο Υψηλό 20 ημερών.

Παρακολουθούμε λοιπόν την προσπάθεια του ΓΔ προσέχοντας τυχόν μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις (αγορές) καθώς θα είναι πολύ δύσκολο για τον ΓΔ να λάβει σχετικό σήμα από τον προστροφέα (προς τούτο χρειάζεται σημερινή άνοδο άνω του +3,50%) ή από τον ίδιο των στροφέα – ΥΚ20 των 800 μονάδων (προς τούτο χρειάζεται σημερινή άνοδο άνω του +5%).

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται οι 7 στις 10 μετοχές που παρακολουθούμε ενώ 5 μετοχές, οι ΑΣΑΡ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ και ΙΝΛΟΤ, πετυχαίνουν ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων καθώς και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Νέα υψηλά τριμήνου : σημειώνει σήμερα ο ΣΑΡ με την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας (+4,30%) αλλά μικρούς όγκους (12 χιλ τεμαχίων ενώ θα απαιτούσαμε στο κλείσιμο τουλάχιστον 50 χιλ τεμάχια) με αιτιολογία ανόδου το σημερινό σπλίτ (1 προς 2).

Νέα χαμηλά τριμήνου : σημειώνει η ΠΛΑΘ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα ο ΣΑΡ. Σήματα πωλήσεων δεν δίνει καμία μετοχή.

Τράπεζες : προσπαθούν να αναρρώσουν από το πωλητικό χτύπημα των τελευταίων 4-5 συνεδριάσεων με τον ΔΤΡ (+2,40%) να πλησιάζει την μέση τιμή τριμήνου των 900 μονάδων (τρέχουσα τιμή 871 μονάδες). Γενικά οι τράπεζες είναι φέτος, το 2018, πιο ζωηρές από τις μη-τράπεζες καθώς βρίσκονται κοντά στην μέση τιμή 2018 των 900 μονάδων ενώ ο ΓΔ βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από την μέση τιμή των 810 μονάδων του 2018. Αρα, οι μη-τράπεζες βρίσκονται πολύ χαμηλότερα, προς τα χαμηλά 2018.

ΟΠΑΠ : διακινεί σήμερα τον μεγαλύτερο τζίρο (7,2 εκατ μέχρις στιγμής) από όλες τις μετοχές με μικρή άνοδο +0,60%. Να δούμε τι θα δείξει η μετοχή που βρίσκεται κάτω από την μέση τιμή 2018.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text