Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Πωλητική αντεπίθεση εκδηλώνεται στον ΓΔ λίγο κάτω των 800 μονάδων

Πωλητική αντεπίθεση εκδηλώνεται στον ΓΔ λίγο κάτω των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αλλόκοτη είναι η σημερινή συνεδρίαση, Παρασκευής, 22/6/2018. Ο ΓΔ στην είδηση ότι ήταν συμφέρουσα για την Ελλάδα η χθεσινοβραδυνή συμφωνία με το Eurogroup, άνοιξε το πρωί δυνατά στις 789 μονάδες (με χάσμα +2,10%) και επιπλέον προχώρησε άμεσα έως τις 792 μονάδες (+2,50%) αλλά από τότε, σε δυσμενή επανεκτίμηση της χθεσινής συμφωνίας, ξεκίνησε «πωλητική αντεπίθεση» που τον έχει φέρει αυτή τη στιγμή, 4.05 μμ, στις 775 μονάδες (+0,34% από το χθεσινό κλείσιμο ή –1,70% από το σημερινό άνοιγμα, γεγονός που ισοδυναμεί με ισομεγέθες, 1,70% μαύρο κηροπήγιο.

Περιμένουμε το κλείσιμο για να κάνουμε πλήρη απολογισμό της σημερινής δύσκολης συνεδρίασης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

-Εάν ο ΓΔ κλείσει από +1,50% έως +2,10% (από τις 784 έως τις 789 μονάδες, πράγμα δύσκολο) το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση 25% ελαφρά μόνον διότι το ημερήσιο κηροπήγιο θα είναι μαύρο.

-Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +2,10% (πάνω από τις 789 μονάδες, πράγμα πολύ πιο δύσκολο), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 25% σε 75%.

-Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από +1,30% (κάτω από τις 782 μονάδες που θα σημαίνει πωλητική αντεπίθεση), το ΤΧ δεν θα προχωρήσει σε πωλήσεις καθόσον έχει ήδη μεγάλη αναλογία μετρητών στο χαρτοφυλάκιό του.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή με τον ΓΔ στο +0,40%, οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν των καθοδικών ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο στην δύσμορφη σημερινή συνεδρίαση.

Οι τράπεζες είναι αυτές που καταγράφουν αυτή τη στιγμή την μεγαλύτερη άνοδο (ΔΤΡ +1,40% έναντι +0,40% του ΓΔ) αλλά και αυτές είναι που υπέστησαν την μεγαλύτερη πωλητική αντεπίθεση αφού άνοιξαν στο +4,50% και βρίσκονται στο +1,40% εμφανίζοντας τεράστιο μαύρο καντήλι περίπου -3%.

Ο ΝΗΡ εμφανίζει ακόμα μεγαλύτερη volatility, από -5% λίγο μετά το άνοιγμα, το μεσημέρι είχε εκτιναχθεί στο +6% και τώρα επανήλθε στο -1%.

Καμία μετοχή δεν παρουσιάζει αυτή τη στιγμή συσσωρεύσεις (μεγάλη άνοδο τιμής με μεγάλους όγκους) όπως παρουσίαζε κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης. Τώρα τα άσπρα καντήλια γυρίσανε σε ντότζι ή μαύρα, οπότε μάλλον για διανομές θα πρέπει να μιλάμε.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text