Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρή «πωλητική αντεπίθεση» δέχθηκε σήμερα (Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018) η αγορά στις 790-770 μονάδες του ΓΔ

Ισχυρή «πωλητική αντεπίθεση» δέχθηκε σήμερα (Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018) η αγορά στις 790-770 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ «περίεργη» ήταν η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να ανοίγει το πρωί με αισιοδοξία στις 789 μονάδες (+2,10%), να προχωρά άμεσα στις 794 (+2,50%) και από εκεί να γυρίζει επίμονα καθοδικά καταλήγοντας στις 771 μονάδες (-0,22%) αφήνοντας, ο ΓΔ, πίσω του ένα τεράστιο μαύρο μαρουμπόζου μεγέθους 18 μονάδων ή -2,30% το οποίο στην θέση που βρίσκεται ονομάζεται «πωλητική αντεπίθεση» που κατά τα στατιστικά μας της περιόδου 1993-2012 σηματοδοτεί μεσοπρόθεσμες πωλήσεις με χαμηλή ευστοχία 43% αλλά μεγάλη ελπίδα κέρδους +8% γεγονός που σημαίνει ότι μερικές φορές αυτό το κηροπήγιο ακολουθείται από πολύ μεγάλη καθοδική τάση.

Στο γράφημα κηροπηγίων του ΓΔ βλέπουμε το σημερινό φοβερό μαύρο καντήλι το οποίο θα εξουδετερωθεί μερικώς εάν ο ΓΔ κλείσει την επόμενη εβδομάδα πάνω από τις 780 μονάδες ανακτώντας τις μισές σημερινές ζημιές και θα εξουδετερωθεί πλήρως με ταυτόχρονα σήματα αγορών από τον στροφέα – ΥΚ20 εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 789 μονάδες (+2,40%).

Τα πράγματα σήμερα σκούριναν και περιμένουμε την Δευτέρα ώστε να κατασταλάξουν οι αντιδράσεις των επενδυτών στις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup σχετικά με το Δημ. Χρέος της χώρας μας.

Στρατηγική για τη ν Δευτέρα, 25/6/2018

Επειδή ο ΓΔ, παρά την σημερινή αποτυχία, δεν έχει απομακρυνθεί από τον στροφέα – ΥΚ20 ττων 790 μονάδων, θα προχωρήσουμε σε αγορές εάν ο ΓΔ δεχθεί σήματα αγορών από τον προστροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδ Eurocapital, σελ 54) κλείνοντας άνω του +1,50%. Σε αυτή την περίπτωση, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 25% σε 66-75% (θα είμαστε επιθετικοί διότι θα έχει καταφέρει να αντιδράσει ανοδικά μετά από ένα άσχημο καντήλι σαν το σημερινό).

Μετοχές

Παρά την σημερινή μικρή πτώση -0,22% (σε τιμές κλεισίματος), σχεδόν τα ¾ των μετοχών έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο και το ¼ με θετικό ενώ 5 μετοχές οι, ΔΕΗ, ΑΔΗΕ, ΜΙΓ, ΣΕΝΕΡ, ΓΕΚΤ, σημείωσαν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε αντίθεση με μια μόνον μετοχή, τον ηρωικό ΦΡΛΚ, που έκλεισε με μεγάλη άνοδο +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Κατά τις πρώτες ώρες της σημερινής συνεδρίασης αρκετές μετοχές ενισχύονταν σε μεγάλη άνοδο και μεγάλους όγκους ώστε θα μπορούσαν να ονομασθούν μετοχές της ημέρας. Στο κλείσιμο όμως μόνον ο ΦΡΛΚ μπόρεσε να πάρει τον τίτλο.

Καμία μετοχή δεν έδωσε σήμερα σήματα αγορών με διασπάσεις έγκυρων (2-3 ισουψών σημείων στροφής) αντιστάσεων.

Σήματα αντίστροφων πωλήσεων έδωσε σήμερα ο ΜΥΤΙΛ.

Τρεις πολύ καλές μετοχές βρίσκονται πολύ κοντά στο να δώσουν τα παραπάνω σήματα αγορών και είναι οι, ΟΛΠ, ΦΡΛΚ και ΤΕΝΕΡΓ. Θα τις αγοράσουμε εάν γίνει η έκπληξη και την επόμενη εβδομάδα ο ΓΔ κινηθεί προς τις 784-790 μονάδες.

Ο σημερινός συνολικός τζίρος ήταν μεγάλος, 81 εκατ, και γι αυτό είδαμε αρκετές μετοχές να διανέμονται, τις ΓΕΚΤ, ΔΕΗ, ΕΔΜΗΕ, ΒΙΟ, ΕΛΛ, ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ και δύο, τον ΟΤΕ και τον ΦΡΛΚ, να συσσωρεύονται.

Ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ άνοιξε με αισιοδοξία, +4,40%, και έκλεισε με απογοήτευση οριακά αρνητικά στο -0,03% χωρίς να ασχημύνει το γράφημα κλεισιμάτων του αφού έκλεισε πάνω από την μέση τιμή τριμήνου και εξαμήνου. (Το γράφημα όμως ημερησίων κηροπηγίων ασχήμυνε λόγω της σημερινής ισχυρής πωλητικής αντεπίθεσης).

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 3.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text