Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 26/6/18) την πλευρική του κίνηση στην περιοχή των 775-765 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 26/6/18) την πλευρική του κίνηση στην περιοχή των 775-765 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Ουδέτερη κρίνουμε την μέχρι τούδε (3.40 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθόσον από την μια μεριά ο ΓΔ (-0,20% στις 774 μονάδες) καταφέρνει να μην υποστεί καθίζηση μετά την άσχημη πωλητική αντεπίθεση της Παρασκευής, αλλά από την άλλη μεριά δεν έχει την δύναμη να διασπάσει ή να πλησιάσει την σημαντική αντίσταση – υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 789 μονάδων.

 

Όπως βλέπουμε στο γράφημα ημερησίων κλεισιμάτων, ο ΓΔ κινείται πλευρικά στο μηνιαίο εύρος των 760-790 μονάδων, αν και κατά τις τελευταίες μέρες δείχνει κάποια δειλά σημάδια ανοδικότητας πλησιάζοντας την ενδιάμεση κορυφή Η των 778 μονάδων όπου σήμερα σύγκλινε και ο ΕΚΜΟ30.

Πάντως, εμείς για να προχωρήσουμε σε βαριές αγορές απαιτούμε ανοδική διάσπαση του στροφέα - υψηλού κλεισίματος 20 ημερών ή ένα δυνατό κλείσιμο στην προσέγγιση αυτού του στροφέα πράγμα που σήμερα δεν υπάρχει διάθεση να γίνει κάτι τέτοιο. Ετσι, αναγκαζόμαστε να είμαστε σε αναμονή.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά τα περίπου ¾ με μετρητά και ¼ με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο σήμερα δεν θα κάνει πράξεις αφού δεν φαίνεται ο ΓΔ να προχωρά προς τις 789 μονάδες (+1,50%).

 

Μετοχές

 

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 6/10 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά τα 4/10 ενώ δύο μετοχές, οι ΜΟΗ και ΙΝΛΟΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

 

Μετοχές που μας κάνουν σήμερα θετική εντύπωση : Πρώτον, η ΤΕΝΝΕΡΓ που πλησιάζει το υψηλό έτους των 5,30 ευρώ και δεύτερον, ο ΜΥΤΙΛ που αντιδρά ανοδικά για δεύτερη μέρα μετά το σήμα πωλήσεων της Παρασκευής. Το ίδιο, σαν τον ΜΥΤΙΛ κάνει και η ΜΠΕΛΑ, αντιδρά ανοδικά από το χαμηλό έτους.

 

Μετοχές που μας κάνουν σήμερα αρνητική εντύπωση : Πρώτον, η ΜΟΗ που σήμερα δέχεται βαριές διανομές (-4% με 220 χιλ τεμάχια) χωρίς να δώσει σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση στήριξης – χαμηλού ν ημερών. Και δεύτερον, η ΙΝΛΟΤ που χάνει με μεγάλη πτώση -3,75% το ψυχολογικό επίπεδο του ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,998) χωρίς και αυτή να δίνει σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση στήριξης.

 

Δεν έχουμε άλλη παρατήρηση στην μάλλον ανιαρή σημερινή συνεδρίαση.

 

Σήμερα δεν θα μεταδοθεί μετασυνεδριακό σχόλιο. Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.00-4.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text