Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σημαντικές πωλητικές πιέσεις ώθησαν τον ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018) να κλείσει κοντά στα χαμηλά έτους 2018

Σημαντικές πωλητικές πιέσεις ώθησαν τον ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018) να κλείσει κοντά στα χαμηλά έτους 2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δύσκολη ήταν η σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ ξεκίνησε το πρωί υποτονικά στις 764 μονάδες (-0,50%() και κατέληξε το απόγευμα με πανωλεθρία στις 748 μονάδες (-2,60%) αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο μαύρο μαρουμπόζου μεγέθους 16 μονάδων ή -2,10% που συχνά ακολουθείται από περαιτέρω πτώση ιδίως αν οι όγκοι είναι μεγάλοι όπως οι σημερινοί των 82 εκατ (ή 62 αν αφαιρέσουμε τα πακέτα του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ).

Τα αίτια της σημερινής πτώσης ήταν οι αποκοπές μερισμάτων από ΕΕΕ και ΟΤΕ και κυρίως, η μη-λύση, στο πρόσφατο eurogroup, του προβλήματος της υπερχρέωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Στο γράφημα βλέπουμε την «κατάντια» του ΓΔ, πως από τις από τις περίπου 900 μονάδες του Γενάρη έχει βρεθεί σήμερα στα πρόθυρα των περίπου 700 μονάδων διαγράφοντας στο ενδιάμεσο συνεχόμενες κατερχόμενες κορυφές Α,Ε, Κ, Η, Ζ, και αν κατά τις επόμενες μέρες σπάσει ο πυθμένας Β των 738 μονάδων, θα βλέπουμε και κατερχόμενους πυθμένες που σημαίνει ότι υπάρχει ενεργό καθοδικό ρεύμα που σπρώχνει τις τιμές προς τα κάτω.

Αύριο θα δούμε αν ο ΓΔ θα συνεχίσει πράγματι την πτώση του προς το χαμηλό έτους των 738 μονάδων (1,33% από τώρα) ή αν θα αντιδράσει ανοδικά με στόχο να ανακτήσει τις μισές τριήμερες ζημιές κλείνοντας πάνω από τις 763 μονάδες (+2% από τώρα).

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 29/6/2018

Το κατά περίπου ¾ με μετρητά και ¼ με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει αύριο πράξεις, ούτε αγορές γιατί ο αγοραστικός στροφέας – υψηλό 20 ημερών βρίσκεται πολύ μακριά, στις 790 μονάδες (+5,60% από τώρα), αλλά ούτε θα κάνει και πωλήσεις γιατί το χαρτοφυλάκιο ήδη περιέχει πολλά μετρητά.

Μετοχές

Μόνον τρεις από τις 47 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε έκλεισαν σήμερα θετικά εκ των οποίων μια, ο ΕΛΛΑΚΤ, πέτυχε μεγάλη άνοδο άνω του +3% ενώ αντίθετα από τις πτωτικές μετοχές, οι 15 έκλεισαν με μεγάλες ζημιές χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Σε μια τόσο δύσκολη μέρα σαν την σημερινή ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ σημείωσε μεγάλη άνοδο +4,33% με μεγάλους όγκους 10 εκατ τεμαχίων συμπεριλαμβανομένων και των πακέτων πλησιάζοντας τα υψηλά 2018.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δεν έδωσε σήμερα καμία μετοχή ενώ σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης έδωσαν αρκετές μετοχές όπως οι, ΔΕΗ, ΕΥΑΠΣ, ΙΝΤΚΑ, ΜΙΓ, ΜΥΤΙΛ και ΠΛΑΙΣ.

Τέτοια σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν και οι, ΕΛΠΕ, ΓΡΙΒ, ΕΧΑΕ, ΕΤΕ, ΜΟΗ και ΙΑΣΩ.

Συσσωρεύσεις διακρίναμε μόνον σε ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ και διανομές σε, ΑΛΦΑ, ΕΕΕ, ΜΙΓ και ΥΓΕΙΑ.

Καμία μετοχή δεν έκλεισε σήμερα σε νέα υψηλά έτους σε αντίθεση με 5 μετοχές, τις ΔΕΗ, ΕΥΑΠΣ, ΙΝΤΚΑ, ΜΙΓ και ΑΤΤ, που έκλεισαν σε νέα χαμηλά έτους.

Οι bearish σχέσεις σημάτων αγορών/πωλήσεων, νέων χαμηλών / νέων υψηλών και συσσωρεύσεων / διανομών στο σύνολο των μετοχών επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε σε καθοδική αγορά με τις πιθανότητες προς τα κάτω.

Θα επανέλθουμε αύριο κανονικά με δυο σχόλια, των 4.00 μμ και 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text