Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μέτρια ήταν η σημερινή (Παρασκευή, 29.6.2018) ανοδική αντίδραση του ΓΔ στα χαμηλά επίπεδα τιμών λίγο πάνω από τις 750 μονάδες

Μέτρια ήταν η σημερινή (Παρασκευή, 29.6.2018) ανοδική αντίδραση του ΓΔ στα χαμηλά επίπεδα τιμών λίγο πάνω από τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ικανοποίησε απόλυτα η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από την χθεσινή πτώση -2,60% ή την τριήμερη πτώση -3,90%, αρκέστηκε σε μια μετριότατη ανοδική αντίδραση +1,29% (στις 757 μονάδες) με μετριότατους τζίρους (56 εκατ) και με δυσμενές για άνοδο ευρωπαϊκό περιβάλλον όπου όλοι σχεδόν οι δείκτες κινούνται κοντά στα χαμηλά διμήνου.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ πραγματοποίησε σήμερα μόνον 33% ανοδικό retracement της τριήμερης καθίζησης ΖΗ ενώ για να δικαιολογηθεί ελπίδα ανοδικής αναστροφής θα έπρεπε να σημειωθεί ανοδικό retracement 50% με κλείσιμο πάνω από τις 763 μονάδες.

Το μόνο, και σημαντικό, θετικό στοιχείο της λήγουσας πτωτικής εβδομάδας ήταν το ότι με την καθυστέρηση ενδεχόμενης ανόδου που προκάλεσε η πτώση, θα επιτρέψει στον σηματοδότη μας αγορών, το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών, να κατέλθει μετά 2-3 συνεδριάσεις στην κορυφή Ζ των 777 μονάδων που αποτελεί ικανοποιητικό επίπεδο για αγορές (εφόσον συγκριθεί με το τελευταίο επίπεδο πώλησης με καθοδική διάσπαση ΧΚ20 του πωλητικού στροφέα των 799 μονάδων).

Στρατηγική για την Δευτέρα, 2/7/2018

Το κατά τα ¾ με μετρητά και ¼ με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει την Δευτέρα πράξεις (αγορές) αφού οι σηματοδότες μας αγορών, προστροφέας και στροφέας, βρίσκονται πολύ μακριά από το σημερινό κλείσιμο.

Μετοχές

Ανοδικά έκλεισε σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών με θετικό πρόσημο και το ¼ με αρνητικό ενώ δύο μετοχές, οι ΦΡΛΚ και ΙΑΣΩ, πέτυχαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με πάλι δύο μετοχές, τις ΑΒΑΚΑ και ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, που έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις πολύ χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια τα μεγέθη ανόδου και όγκων καθώς και την διαγραμματική θέση, θεωρούμε ότι ήταν ο ΦΡΛΚ ο οποίος με μεγάλη σημερινή άνοδο τιμώρησε τους χθες διασπείρωντες αρνητικές εικασίες ότι η μετοχή έχει μπει στο στόχαστρο ξένων θεσμικών που διερευνούν λογιστικές παραποιήσεις ή και απάτες (όπως στην ΦΦ).

Σε τιμές σημερινού κλεισίματος καμία άλλη μετοχή δεν μας εντυπωσίασε θετικά (όπως στο σημερινό ενδοημερήσιο σχόλιο).

Αρνητικές εντυπώσεις μας προκάλεσαν :

Πρώτιστα ο ΑΒΑΞ που χτυπήθηκε πολύ άσχημα σήμερα με μεγάλους όγκους 300 χιλ τεμαχίων (πολύ μεγαλύτερους των 100 χιλ τεμαχίων που είχαν διακινηθεί μέχρι το σημερινό ενδοημερήσιο σχόλιό μας) και με πτώση -20% σε χαμηλά έτους. Φοβώμαστε τελικά μήπως έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα στην εταιρία.

Ύστερα, δεν κατανοήσαμε γιατί ο ΕΛΛΑΤΩΡ μετά τις τόσες πρόσφατες επιθετικές αγορές σήμερα σημείωσε limit down -7,25% με όγκο 370 χιλ τεμαχίων.

Και τρίτον, ο ΝΗΡ μετά την χθεσινή χαριστική βολή -25%, σήμερα συνέχισε σε νέα χαμηλά διετίας λίγο κάτω από τα 13 λεπτά του ευρώ.

Μετά τις δυσμενείς εξελίξεις της λήγουσας εβδομάδας δεν έχει απομείνει καμία μετοχή που να βρίσκεται σε απόσταση βολής από τον αγοραστικό της στροφέα – υψηλό τριμήνου, μόνον ο ΟΠΑΠ που απέχει ελάχιστα από τον μεσοπρόθεσμο στροφέα – υψηλό διμήνου και ίσως οι ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ και ΑΝΕΜΟΣ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα το μεσημέρι 4.00 μμ, 2/7/2018 εκδίδοντας και τον απολογισμό του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του πρώτου εξαμήνου 2018.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text