Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αδυνατεί ο ΓΔ να ξεφύγει από τα χαμηλά έτους των 740-750 μονάδων

Αδυνατεί ο ΓΔ να ξεφύγει από τα χαμηλά έτους των 740-750 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε πλήρη ατονία βρίσκεται σήμερα (Τρίτη, 3/7) η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.50 μμ) να σημειώνει ελάχιστη άνοδο +0,10% (στις 748 μονάδες) με πολύ μικρό τζίρο (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο που θα αποτελούν αρνητικό ρεκόρ 2018) αλλά με αρκετά ισχυρές ανόδους, κατά μέσον όρο +1,20%, στους ευρωπαϊκούς δείκτες που και αυτοί βρίσκονται κοντά στα χαμηλά διμήνου.

Όσο περισσότερο χρόνο σέρνεται ο ΓΔ στα χαμηλά των 750 μονάδων, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες μιας περαιτέρω καθίζησης προς το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων.

Η κατάσταση θα βελτιωνόταν μόνον αν ο ΓΔ ανακτούσε άμεσα όλη την καθίζηση της περασμένης εβδομάδας (από τις 780 στις 748 μονάδες). Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 780 μονάδων, θα έχουμε αυξημένες πιθανότητες να βρεθούμε εντός του καλοκαιριού στην γειτονιά των 700 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης από άποψης μετοχών.

Οι μόνες θετικές παρατηρήσεις αφορούν την ΤΕΝΕΡΓ που σημειώνει νέο υψηλό έτους αλλά με ελάχιστη άνοδο +0,35% και μικρό όγκο 45 χιλ τεμαχίων.

Οι αρνητικές παρατηρήσεις αφορούν τους ΜΥΤΙΛ και ΙΝΤΚΑ που κυλούν σήμερα με μικρή μεταβολή σε νέο χαμηλό έτους 2018 ενώ το ίδιο τείνουν να πάθουν οι σημαντικές ΜΟΗ, ΟΤΕ και ΕΧΑΕ.

Οι μεγάλες σημερινές άνοδοι των ΝΗΡ και ΜΙΓ (+9% και +3% αντίστοιχα) δεν μας εντυπωσιάζουν διότι λαμβάνουν χώρα στα χαμηλά τους του έτους 2018 μετά από άσχημο καταρράκτη και συνοδεύονται σήμερα από σχετικά μικρούς όγκους.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text