Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά οδεύει με αργό ρυθμό και μικρό τζίρο προς τα χαμηλά έτους 2018

Η αγορά οδεύει με αργό ρυθμό και μικρό τζίρο προς τα χαμηλά έτους 2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα (Τετ, 4/7) η διολίσθηση του ΓΔ προς τα χαμηλά έτους με πτώση -0,45% (στις 742 μονάδες στις 3.50 μμ) και με μικρόν όγκο (25 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο). Αν πράγματι διασπασθεί καθοδικά το χαμηλό έτους των 738 μονάδων , τότε θα είναι αρκετά πιθανόν να ακολουθήσει απότομη καθίζηση προς το ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων.

Οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις μας θα αναθεωρηθούν μόνον εάν ο ΓΔ σημείωνε άμεσα μια ισχυρή απότομη ανοδική αντίδραση ανακτώντας τις μισές ζημιές του παρόντος καθοδικού κύματος από τις 780 στις 742 μονάδες κλείνοντας πάνω από τις 760 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 760 μονάδων, η πορεία προς τις 700 μονάδες θα είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΑΝΕΜΟΣ και ΣΕΝΕΡ σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΝΗΡ και ΜΙΓ, που σημειώνουν πολύ μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Εντυπωσιακότατος είναι σήμερα ο ΝΗΡ με ισχυρότατο limit up + 20,38% και με μεγάλο όγκο 350 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής ανακτώντας τις μισές ζημιές του πρόσφατου καταρράκτη από τα 27 λεπτά του ευρώ στα 13 (τρέχουσα τιμή 18,5 λεπτά). Δεν γνωρίζουμε τον λόγο της απότομης ανάκαμψης, πιθανόν να έχουν να κάνουν με τις εξελίξεις στην πώληση της εταιρίας σε ξένα funds. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι για να προσελκύσει αυτή η μετοχή το ενδιαφέρον των μακροχρονίων επενδυτών θα πρέπει να επανέλθει άμεσα πάνω από τα 25 λεπτά.

Μετά την εν εξελίξει βύθιση του ΧΑ από τις 780 στις 740 μονάδες του ΓΔ, ελάχιστες μετοχές έχουν απομείνει με ενδιαφέροντα για αγορές γραφήματα και είναι μόνον οι μετοχές ευρισκόμενες λίγο κάτω από στροφείς, όπως οι ΟΛΠ, ΣΑΡ, ΦΡΛΚ, ΚΡΙ και οι μετοχές ευρισκόμενες σε καλογραμμένη ανοδική τάση όπως οι ΤΕΝΕΡΓ και ΑΝΕΜΟΣ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνει σήμερα η ΤΕΝΕΡΓ και νέα χαμηλά έτους οι, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΠΕ και ΙΑΣΩ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text