Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ούτε σήμερα μπορεί η αγορά να αντιδράσει ανοδικά στα χαμηλά των 740-750 μονάδων του ΓΔ

Ούτε σήμερα μπορεί η αγορά να αντιδράσει ανοδικά στα χαμηλά των 740-750 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ανιαρή φαίνεται και η σημερινή (Πέμπτης, 5/7/2018) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ σημειώνει πολύ μικρή άνοδο +0,20% (στις 745 μονάδες, στις 4.00 μμ) με ελάχιστο τζίρο (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ισχυρές ανοδικές αντιδράσεις, κατά μέσον όρον +1,40%, στους ευρωπαικούς δείκτες που σημειώνουν ανοδικό retracement κατά μέσον όρο ίσο με το 30% της καθίζησης του Ιουνίου, παραμένοντας δηλαδή σε μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση.

Ο ΓΔ μετά την βαθιά βύθιση του Μαΐου από τις 860 στις 740 μονάδες (-14%), σημείωσε κατά τον μήνα Ιούνιο μια μέτρια ανοδική αντίδραση έως τις 790 μονάδες (+6,50%) την οποία κόντεψε να χάσει ολοκληρωτικά την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα ο ΓΔ παραμένει εκεί στα χαμηλά των 740-750 μονάδων.

Η κακοδαιμονία της αγοράς πιθανόν να τερματισθεί εάν ο ΓΔ γυρίσει και πάλι σε ανοδική αντίδραση και ξεπεράσει το Υψηλό 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 780 μονάδες.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 780 μονάδων, οι προοπτικές του ΧΑ θα είναι για συνέχιση της bear market προς τις 700 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το 60% των εμπορεύσιμων μετοχών φέρουν αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο αλλά καμία από αυτές τις ανοδικές μετοχές δεν ξεπερνά το +2%. Ομοίως από τις πτωτικές μετοχές, μόνον μια, η ΙΝΛΟΤ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Οι λιγοστές μετοχές, οι ΕΥΔΑΠ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΑΝΕΜΟΣ, που σημειώνουν μέτριες ανόδους από +1% έως +2% δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους trend followers γιατί απλά αντιδρούν ανοδικά από πολύ χαμηλά επίπεδα με εξαίρεση τον ΑΝΕΜΟ που βρίσκεται ψηλά και κοντά σε βραχυμεσοχρόνια αντίσταση που αν σπάσει ανοδικά, δίνει σήματα μερικής ενίσχυσης θέσεων.

Καμία μετοχή δεν πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά έτους ή νέα χαμηλά έτους κάνοντας από αυτή την άποψη να φαίνεται η συνεδρίαση σαν αναμονής.

Οι ανησυχίες μας για την ΙΝΛΟΤ εντείνονται καθώς η μετοχή σημειώνει αυτή τη στιγμή νέα μεγάλη πτώση -4,70% (στα 89 λεπτά) με μεγάλους σχετικά όγκους (430 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής), χάνοντας σχεδόν τα 2/3 του ισχυρού ανοδικού «γκελ» των αρχών Ιουνίου.

Επίσης ο ΝΗΡ έχει σήμερα ασταθέστατη συμπεριφορά ανοίγοντας το πρωί με μικρή άνοδο +1,50%, ύστερα βυθίστηκε στο -15% και τώρα ανακάμπτει στο -2,50%. O μέχρις στιγμής τζίρος δεν είναι μεγάλος, μόνον 80 χιλ ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι το χαρτί δεν παίζεται από πολλούς traders.

H ΑΡΑΙΓ παρά το μεγάλο μέρισμα του περασμένου μηνός, απογοητεύει σήμερα ανοίγοντας με άνοδο +2,20% και καταλήγοντας αυτή τη στιγμή στο -0,20%. Δεν νομίζουμε όμως να έχει πρόβλημα η εταιρία καθώς to 15% (χωρίς να ληφθεί υπόψη το μέρισμα) που έχασε το τελευταίο 40ήμερο, συνοδεύτηκε με μικρούς όγκους.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text