Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει αδύναμος λίγο κάτω των 750 μονάδων

Ο ΓΔ παραμένει αδύναμος λίγο κάτω των 750 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε σήμερα (Παρ, 6/6) βλέπουμε φως στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο ΓΔ ξεκίνησε το πρωί υποτονικός με μηδενική μεταβολή, στη συνέχεια υποχώρησε οριακά στο -0,50% και τώρα (3.55 μμ) έχει επανέλθει περίπου στο άνοιγμα. Ο τζίρος, απαραίτητη προϋπόθεση για ουσιαστική αναστροφή, παραμένει στο ναδίρ των ημερησίων 20-30 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο. Όλοι δε οι κύριοι ξένοι δείκτες, με εξαίρεση τον Nasdaq, βρίσκονται πιο κοντά στα χαμηλά 2018 παρά στα υψηλά ιδίου έτους κινούμενοι δηλαδή σε μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση, γεγονός που δεν βοηθά το ΧΑ.

Προς το παρόν λοιπόν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για ανοδική αναστροφή στο ΧΑ. Βέβαια, ανά πάσα στιγμή όλα μπορει να συμβούν, όμως μέχρις στιγμής δεν έχουμε δει ακόμα σημάδια αναστροφής, συνεπώς διατηρούμε στο χαρτοφυλάκιό μας υψηλή αναλογία μετρητών και χαμηλή μετοχών

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ουτε σήμερα θα κάνει το ΤΧ πράξεις.

Μετοχές

Παρά την μηδενική μεταβολή του ΓΔ, οι πτωτικές μετοχές είναι σχεδόν διπλάσιες των ανοδικών αλλά μόνον μια μετοχή, η σημαντική ΕΤΕ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε αντίθεση με 5 μετοχές, τις ιατρικές ΥΓΕΙΑ και ΙΑΣΩ, συν τις ΔΕΗ, ΝΗΡ και ΕΛΛΑΚΤ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΥΓΕΙΑ που πετυχαίνει υψηλό τριμήνου με μεγάλη άνοδο περίπου +5% και μεγάλους όγκους, περίπου 300 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Αιτία της ανόδου είναι η συμφωνία ΜΙΓ με CVC Partners, για πώληση της συμμετοχής της πρώτης προς την δεύτερη στη τιμή των 95 λεπτών ανά μετοχή (τρέχουσα τιμή 0,90, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι η μετοχή θα φτάσει οπωσδήποτε την τιμή της διασταύρωσης των πακέτων).

Η μεγάλη άνοδος της ΥΓΕΙΑ παρασύρει το ΙΑΣΩ, (που χθες έδωσε σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης), σε ακόμα μεγαλύτερη άνοδο +6% αυτή τη στιγμή αλλά με ελάχιστο τζίρο, μόλις 16 χιλ ευρώ.

O NHΡ πετυχαίνει την μεγαλύτερη άνοδο +6,20% της ημέρας (στην ομάδα των 50 μετοχών που παρακολουθούμε) , αλλά και αυτός με γελοίο τζίρο, μόλις 17 χιλ ευρώ.

Ούτε η άνοδος της ΔΕΗ +3,60% μας ελκύει, εμάς τους μεσοπρόθεσμους trend followers, διότι λαμβάνει χώρα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτω των 2 ευρώ από σχεδόν 3,50 των αρχών 2018.

Η σημερινή μεγάλη άνοδος +4,80% του ΕΛΛΑΚΤΩΡ παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω του ικανοποιητικού τζίρου των 320 χιλ ευρώ μέχρις στιγμής και κυρίως διότι η μετοχή βρίσκεται σε ανοδική τάση.

Από τις πτωτικές μετοχές μόνον η ΕΤΕ έχει μεγάλη σημασία και επίπτωση στην αγορά λόγω ισχυρής συμμετοχής της στον ΓΔ και στους τζίρους της αγοράς και λόγω του ιστορικού ονόματός της. Η ΕΤΕ σήμερα βυθίζεται κατά -4% διασπώντας καθοδικά εμφανή στήριξη – χαμηλό τριμήνου των 26 ευρώ δίδοντας έτσι σήματα ελάφρυνσης θέσεων (τρέχουσα τιμή 0,259).

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text