Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Η Tesla αυξάνει τις τιμές

Η Tesla αυξάνει τις τιμές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με μεγάλη αύξηση των τιμών της στην τεράστια κινεζική αγορά απαντά η Tesla στις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου. Σύμφωνα με πληροορίες, που μετέδωσε πρώτο το Electrek και αναμεταδίδει το Reuters, η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποφάσισε να αυξήσει τις τιμές των Model S και Model Χ κατά τουλάχιστον 150.000 έως και 250.000 γιουάν (από 22.600 δολ. έως 37.600 δολ) ανάλογα με την έκδοση των μοντέλων.

Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για μία από τις πρώτες ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες, που αυξάνουν τις τιμές στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του πλανήτη από τότε, που ξέσπασαν οι εμπορικές διαμάχες. Η Κίνα αν και έλαβε μέτρα για να ανοίξει την αγορά αυτοκινήτου της, επέβαλε δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών οχημάτων ως αντίποινα για τους αμερικανικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα- κυρίως τεχνολογίας- αξίας 34 δισ. δολαρίων.

Για την Tesla, που είχε ποντάρει πολλά στην επέκτασή της στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να έχει μεγάλο κόστος. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο, όταν το Πεκίνο είχε αποφασίσει μείωση των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων, η ετιαρεία έριξε την τιμή του Model X στην κινεζική αγορά κατά 14.000 δολάρια. Η ραγδαία αύξησή της τώρα μπορεί να σημάνει πτώση των πωλήσεων.

Το 2017 η Tesla άντλησε το 17% των σεόδων από την Κίνα.

Πηγή: naftemporiki.gr

26

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text