Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με μικρό τζίρο ο ΓΔ κατάφερε σήμερα (Τρίτη, 10/7/18) να ανακτήσει τις 750 μονάδες

Με μικρό τζίρο ο ΓΔ κατάφερε σήμερα (Τρίτη, 10/7/18) να ανακτήσει τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενθουσίασε η σημερινή συνεδρίαση καθώς η άνοδος του ΓΔ είχε μετριότατο μέγεθος (+0,74%, στις 755 μονάδες) και ο τζίρος χαμηλότατος, 26 εκατ.

Το μεσοπρόθεσμο (6μηνης κάλυψης) γράφημα του ΓΔ, όπως βλέπουμε, παραμένει προβληματικό αφού ο εν λόγω δείκτης, παρά την σημερινή ανάκτηση των 750 μονάδων και την ανοδική διάσπαση του Macd, εξακολουθεί να κινείται σε καθαρή καθοδική τάση με κατερχόμενες κορυφές και πυθμένες και με όλους τους δείκτες τάσης, εκτός του αναξιόπιστου Macd, να φέρουν αρνητικές ενδείξεις που σημαίνει ότι το κύριο ρεύμα τιμών έχει καθοδική κατεύθυνση.

Θα αναθαρυνθούμε εάν ο ΓΔ ξεπεράσει τον μέσον άξονα των 760 μονάδων του 20ήμερου εύρους του ενώ σε διστακτικές αγορές θα προχωρήσουμε εάν δώσει σήμα αγορών ο προστροφέας με άνοδο +1,50% και άνω (766 μονάδες και άνω) ενώ σε γενναίες αγορές θα προχωρήσουμε εάν δώσει σήμα αγορών το υψηλό 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 778 μονάδες (+4,40% από τώρα).

Στρατηγική για αύριο, Τετάρτη, 11/7/2018

Εάν ο ΓΔ κλείσει αύριο με άνοδο άνω του +1,50% δεχόμενος σήματα αγορών από τον προστροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδ Eurocapital, σελ 54), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 27% σε 40-60% αναλόγως των τζίρων.

Μετοχές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι ΕΕΕ, ΙΛΟΤ και ΙΝΤΚΑ, πέτυχαν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΑΡΑΙΓ και ΝΗΡ, που έκλεισαν με πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : ήταν η ΕΕΕ που πέτυχε άνοδο +3,64% με ικανοποιητικό όγκο 62 χιλ τεμαχίων προσεγγίζοντας τον στροφέα των 30,50 ευρώ (σημερινό κλείσιμο 3,20). Όμως η ΕΕΕ, ιστορικά, έχει ατασική συμπεριφορά και είναι αμφίβολο ότι μια ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση του υψηλό τριμήνου των 30,50 θα δημιουργούσε ισχυρή ανοδική τάση.

Ο ΟΠΑΠ διέσπασε σήμερα ανοδικά την εμφανή αντίσταση υψηλού διμήνου των 9,70 ευρώ (σημερινό κλείσιμο) δίδοντας ήπιο σήμα αγορών. Όμως, το γενικό κλίμα είναι αρνητικό για αγορές, αλλά και η ίδια η μετοχή του ΟΠΑΠ έχει αρνητικούς τους αξιόπιστους μεσομακροχρόνιους δείκτες τάσης ΑΚΜΟ20 και ΕΚΜΟ(15-80).

Μετοχές που βρίσκονται κοντά στο να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων : διακρίνουμε μόνον τρεις, τις ΟΛΠ, ΣΑΡ και ΑΝΕΜΟ.

Αντίθετα, μετοχές που βρίσκονται κοντά στο να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων, διακρίνουμε τις, ΓΡΙΒ, ΕΧΑΕ, ΕΤΕ και ΤΙΤΚ.

Ο αδελφές ΙΝΤΚΑ και ΙΝΛΟΤ δεν μας έπεισαν με τις σημερινές ανόδους +4,17% και +4,75% αντίστοιχα διότι βρίσκονται σε μεσομακροπρόθεσμη καθοδική τάση, κοντά στα χαμηλά τριμήνου.

ΜΥΤΙΛ : η αγαπημένη μας αυτή μετοχή που την βαστάμε, σε μικρό βαθμό βέβαια, ακόμα στο χαρτοφυλάκιό μας, δεν εννοεί να συνέλθει μετά την πρόσφατη μεγάλη πτώση της κατά -21% (από τα 10,50 στα 8,25 ευρώ) οφειλόμενη στην πρόθεση των ΗΠΑ να επιβάλλουν δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα μετάλλου.

Θα επανέλθουμε αύριο με ένα μόνον σχόλιο σε ακαθόριστη από τώρα ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text