Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κατά 10,55% αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Jumbo

Κατά 10,55% αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Jumbo

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κατά 10,55% αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Jumbo

Της Δήμητρας Μανιφάβα

Με αύξηση των πωλήσεων κατά 10,55% έκλεισε η χρήση 1/7/2017-30/6/2018 για τον όμιλο Jumbo, με την ενίσχυση να προέρχεται τόσο από την εγχώρια αγορά, η οποία εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης, όσο και από τις αγορές εκτός Ελλάδος, κυρίως τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο όμιλος, οι πωλήσεις του κατά την εξεταζόμενη οικονομική χρήση διαμορφώθηκαν σε 753,31 εκατ. ευρώ από 681,43 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2016-2017.

Οι καλές επιδόσεις επιτρέπουν στον όμιλο να συνεχίσει τις επενδύσεις σε νέα σημεία πώλησης. Μέχρι τον Ιούνιο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσουν τρία νέα ιδιόκτητα υπερκαταστήματα στην εξαιρετικά δυναμική αγορά της Ρουμανίας αλλά και ένα νέο υπερκατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα. Κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, δηλαδή στο διάστημα Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2017, οι πωλήσεις αυξήθηκαν συνολικά κατά 10,22%, ενώ ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης διατηρήθηκε και κατά το εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018, που αποτελεί το δεύτερο εξάμηνο για την οικονομική χρήση της Jumbo. Αν και η κακοκαιρία του Ιουνίου επέδρασε αρνητικά στις πωλήσεις, ο όμιλος εκτιμά ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους διατηρήθηκε σε θετική τροχιά, με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις της Jumbo να ξεπεράσουν την αρχική εκτίμηση για αύξηση των πωλήσεων με ρυθμό μεταξύ 6% έως 9%.

Συνολικά, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής (χωρίς τις ενδοεταιρικές) σημείωσαν αύξηση 3,9%, ενώ οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα ήταν αυξημένες κατά περίπου 2,8%. Οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο αυξήθηκαν περίπου κατά 6%, στη Βουλγαρία κατά 20%, ενώ στη Ρουμανία ενισχύθηκαν κατά 50% και πλέον. Βεβαίως, η μεγάλη αυτή αύξηση στις πωλήσεις στη Ρουμανία οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της χρήσης Ιουλίου 2017-Ιουνίου 2018 o όμιλος Jumbo πρόσθεσε δύο ιδιόκτητα υπερκαταστήματα στη Ρουμανία. Το πρώτο, επιφάνειας 14.500 τ.μ., λειτούργησε τον Οκτώβριο του 2017 στην πόλη Σουτσεάβα, και το δεύτερο, επιφάνειας 11.800 τ.μ., τον Φεβρουάριο του 2018 στο Βουκουρέστι. Σήμερα το δίκτυο της Jumbo αριθμεί 75 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, πέντε στην Κύπρο, εννέα στη Βουλγαρία και δέκα στη Ρουμανία, ενώ ο όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr. Η εταιρεία μέσω συνεργασιών έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo σε ακόμη πέντε χώρες και συγκεκριμένα στην ΠΓΔΜ, την Αλβανία, στο Κόσοβο, στη Σερβία και τη Βοσνία.

Πηγή: kathimerini.gr

26

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text