Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018) να κινείται στην χαμηλή περιοχή των 750 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018) να κινείται στην χαμηλή περιοχή των 750 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε και η σημερινή συνεδρίαση μας εμπνέει για αγορές καθώς ο ΓΔ σημειώνει μικρή πτώση -0,30% (στις 752 μονάδες, στις 4.20 μμ) με μικρό τζίρο (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με αρκετά ισχυρή διόρθωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που με την σημερινή πτώση δείχνουν να γυρίζουν προς το χαμηλό διμήνου.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι εμφανώς άσχημη αφού βλέπουμε ότι με την σημερινή πτώση ο εν λόγω δείκτης αφήνει πίσω του μια νέα τοπική κορυφή Υ ευρισκόμενη σε κατηφορική διάταξη με τις βραχυχρόνιες (εντός μηνός) προηγηθείσες κορυφές Κ και Χ αλλά και με τις μεσοπρόθεσμες (εντός εξαμήνου) προηγηθείσες κορυφές Α, Ζ, K και Χ, γεγονός που σημαίνει ότι διαγουμε καθοδική τάση με ορμή προς ακόμα χαμηλότερα.

Μόνον αν ο ΓΔ αντιστρεφόταν άμεσα ανοδικά και διασπούσε τον μέσον άξονα των 760 μονάδων του μηνιαίου του εύρους των 778 και 744 μονάδων, μόνον τότε θα αρχίζαμε να τρέφουμε ελπίδες για μια θερινή bull market προς τις 900 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα ¾ με μετρητά και ¼ με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά πτωτικό αφού τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε κινούνται θετικά και το ¼ αρνητικά ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3%.

Η σημερινή συνεδρίαση μοιάζει με αναμονής όχι μόνον διότι ο ΓΔ σημειώνει μικρή μεταβολή και οι όγκοι είναι χαμηλοί, αλλά και γιατί δεν εμφανίζονται σήμερα μετοχές με εντυπωσιακές κινήσεις.

Οι ΝΗΡ και ΜΠΕΛΑ σημειώνουν αυτή τη στιγμή σχετικά μεγάλες ανόδους γύρω στο +2,50% αλλά με μικρούς όγκους και σε ουδέτερες περιοχές (μακριά από στηρίξεις – σηματοδότριες πωλήσεων και μακριά από αντιστάσεις – σηματοδότριες αγορών).

Εξαίρεση αποτελεί η ΕΕΕ που κινείται πολύ κοντά στην καλογραμμένη αντίσταση των 30,50 ευρώ (τρέχουσα τιμή 30,12).

Επίσης, δεν βλέπουμε μετοχές να σημειώνουν νέα υψηλά ή νέα χαμηλά έτους με εξαίρεση την ΑΤΤ που σημειώνει σήμερα νέο χαμηλό έτους.

Μετοχές που τείνουν να διασπάσουν ανοδικά έγκυρες αντιστάσεις τους, διακρίνουμε μόνον τις ΕΕΕ και ΥΓΕΙΑ και μετοχές που τείνουν να διασπάσουν καθοδικά έγκυρες στηρίξεις , διακρίνουμε τις, ΦΡΛΚ, ΕΧΑΕ, ΤΙΤΚ και ΕΤΕ.

Δεν έχουμε άλλη παρατήρηση για σήμερα, θα επανέλθουμε αύριο το μεσημέρι.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text