Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό - Δ. Δημόπουλος | Ο ΓΔ μ ε λιγοστές δυνάμεις (όγκους συναλλαγών) προσπαθεί και σήμερα (Παρασκευή, 13/7/18) να αποσπασθεί από τα χαμηλά έτους των 750 μονάδων

Ο ΓΔ μ ε λιγοστές δυνάμεις (όγκους συναλλαγών) προσπαθεί και σήμερα (Παρασκευή, 13/7/18) να αποσπασθεί από τα χαμηλά έτους των 750 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Μία από τα ίδια» είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να κινείται με μικρή μεταβολή (+0,68%, στις 757 μονάδες, στις 3.50 μμ) και με πολύ μικρό τζίρο (28 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες βρίσκονται και αυτοί στο κάτω ήμισυ της δίμηνης διακύμανσής τους δηλαδή, σε καθοδική τάση (όχι όμως και ο Nasdaq που χτες σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό).

Παρά την χθεσινή και σημερινή άνοδο και παρά την σημερινή ανοδική διάσπαση της κυλιόμενης κορυφής Υ (κοίτα γράφημα), η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ είναι απογοητευτική καθώς ο εν λόγω δείκτες βρίσκεται σε περιοχή χαμηλών έτους κινδυνεύοντας να διασπάσει καθοδικά την στήριξη Η των 744 μονάδων, γεγονός που θα δημιουργούσε ενδεχόμενο απότομης καθίζησης προς τις 700 μονάδες.

Μόνον αν ο ΓΔ αντιδρούσε ισχυρά ανοδικά και διασπούσε την αντίσταση r των 760 μονάδων, εμείς θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για αγορές μετοχών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα ¾ με μετρητά και ¼ με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή πέραν του ±3%.

Αρνητική εντύπωση μας κάνει ο ΜΥΤΙΛ (-1%) που τείνει να σημειώσει νέα χαμηλά έτους.

Θετική εντύπωση μας κάνουν δύο μόνον μετοχές, η ΕΕΕ που σημειώνει νέα υψηλά έτους και δεκαετίας με μικρή άνοδο +0,50% πλησιάζοντας τα 31 ευρώ, και κυρίως ο ΟΛΠ που δέχεται σήματα αγορών λόγω ανοδικής διάσπασης του υψηλού τριμήνου των 17 ευρώ.

Δεν έχουμε άλλη παρατήρηση για σήμερα, θα επανέλθουμε την Δευτέρα, 16/7.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text