Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ έδωσε σήμερα (Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 ) τα πρώτα σημάδια ανοδικής αναστροφής

Ο ΓΔ έδωσε σήμερα (Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 ) τα πρώτα σημάδια ανοδικής αναστροφής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Περίεργη» ήταν η σημερινή συνεδρίαση. Η ιδιορρυθμία της έγκειται στο ότι ο ΓΔ έδωσε προκαταρκτικά σημάδια αναστροφής αλλά με μεγάλη διστακτικότητα δηλαδή, με μικρή μεταβολή τιμής +0,50% (στις 765 μονάδες) και με πολύ μικρό τζίρο (30 εκατ συμπεριλαμβανομένων των 15 εκατ των πακέτων του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ) διασπώντας ανοδικά τον μέσον άξονα των 760 μονάδων της 20ήμερης διακύμανσής του και την γραμμή του ΕΚΜΟ30 στις 762 μονάδες. Όμως, οι δυο αυτές διασπάσεις έγιναν με ελάχιστο τζίρο, 15 εκατ χωρίς τα πακέτα ΕΛΛΑΚΤ και με κόπωση στα διεθνή χρηματιστήρια μετά από ράλι 2,5 ετών.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ μέσα σε μια εβδομάδα πραγματοποίησε κάτι σαν «έγερση» διασπώντας ανοδικά την κορυφή Χ, την κορυφή Υ, τον αναφερθέντα μέσον άξονα των 760 μονάδων και τον ΕΚΜΟ30. Αν συνεχιστεί αυτό το μοτίβο για 2-3 μέρες ακόμα, ο ΓΔ θα διασπάσει και τις 777-790 μονάδες δεχόμενος σήματα αγορών από τους κλασσικούς μεσοπρόθεσμους σηματοδότες όπως τον κανόνα 4 εβδομάδων, τις λωρίδες Bollinger και τον ADX(14).

Προσοχή λοιπόν, ο ΓΔ δείχνει σημάδια αναστροφής.

Στρατηγική για αύριο Τρίτη, 17/7/2018

Εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τον στροφέα – υψηλό κλείσιμο 4 εβδομάδων των 777 μονάδων (+1,60%), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 25% σε 66% έως 75%, αναλόγως της μεταβολής του ΓΔ και των τζίρων.

Μετοχές

Καθαρά ανοδικό ήταν σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 5/6 των εμπορεύσιμων μετοχών να κλείνουν θετικά και το 1/6 αρνητικά ενώ 4 μετοχές, οι ΑΝΗΡ, ΓΕΚΤ, ΕΛΛΑΚΤ και ΙΝΛΟΤ, πέτυχαν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΤΕΝΕΡΓ που πέτυχε μεγάλη άνοδο +2,88% με μεγάλους όγκους 164 χιλ τεμαχίων σε νέα υψηλά έτους (η μοναδική μετοχή σήμερα σε νέα υψηλά).

Σήματα αγορών έδωσαν σήμερα οι ΟΛΠ και ΤΕΝΕΡΓ και σήματα πώλησης καμία μετοχή.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέα- υψηλού διμήνου ή τριμήνου. Διακρίνουμε τις, ΟΠΑΠ. ΓΕΚΤ. ΑΝΕΜΟ και ΣΑΡ.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις πωλητικού στροφέα – έγκυρης στήριξης διμήνου ή τριμήνου : διακρίνουμε τις, ΕΤΕ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ και ΤΙΤΚ. Αν ο ΓΔ φύγει αύριο-μεθαύριο προς τα πάνω, αυτές οι μετοχές πιθανότατα δεν θα δώσουν σήματα πώλησης.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει αύριο το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο στη περίπτωση που ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 777 μονάδες : Είναι οι μετοχές που έδωσαν σήμερα ή προσφάτως σήματα αγορών όπως ο ΟΛΠ και η ΤΕΝΕΡΓ (αλλά όχι η ΕΕΕ που την αποφεύγουμε γιατί είναι ατασική μετοχή) καθώς και οι μετοχές που τείνουν να διασπάσουν τον στροφέα τους όπως τις, ΑΝΕΜΟ, ΣΑΡ και ΓΕΚΤ.

Θα επανέλθουμε αύριο στις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text