Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ έφτασε σήμερα, Τετάρτη, 18/7/2018, στα πρόθυρα του σηματοδότη μεσοπρόθεσμων αγορών, του Υψηλού Κλεισίματος 20 ημερών

Ο ΓΔ έφτασε σήμερα, Τετάρτη, 18/7/2018, στα πρόθυρα του σηματοδότη μεσοπρόθεσμων αγορών, του Υψηλού Κλεισίματος 20 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενθαρρυντική ήταν η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να κλείνει με καλή άνοδο +1,10% (στις 773 μονάδες) αλλά με μικρό τζίρο, 27 εκατ, συμπληρώνοντας 15νθήμερη ανάκαμψη περίπου 30 μονάδων ή +4%.

Στο παρακάτω γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ κατά τις τελευταίες 5-6 συνεδριάσεις κατάφερε να διασπάσει ανοδικά τις τοπικές κορυφές Χ και Υ, την γραμμή του ΕΚΜΟ30 και τον μέσον άξονα των 760 μονάδων της 20ήμερης διακύμανσής του. Αν καταφέρει αύριο-μεθαύριο να διασπάσει και τον αγοραστικό στροφέα – διπλή κορυφή Ε και Κ των 777-779 μονάδων, τότε θα έχει δώσει σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών με στόχο την ανακατάληψη τουλάχιστον των 800 μονάδων μέσα στον Αύγουστο.

Ετοιμαζόμαστε λοιπόν για ενδεχόμενες αγορές.

Στρατηγική για αύριο, Πέμπτη, 19/7/2018

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το ΥΚ20 των 777 μονάδων, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 25% σε 50-75% αναλόγως της ισχύος της συνεδρίασης από άποψης μεγάλων όγκων και μεγάλης ημερήσιας μετοβολής, άνω του +1,50% στον ΓΔ.

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άποψης κατιδίαν μετοχών. Μπορεί οι ανοδικές να ήταν 4πλάσιες σε αριθμό από τις καθοδικές, όμως, μόνον δυο μετοχές, οι ΕΛΛΑΚΤ και ΑΤΤ, πέτυχαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημείωσε πτώση χειρότερη του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν άξιζε σήμερα τέτοιο τίτλο.

Ούτε κάποια μετοχή έδωσε σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων.

Πολύ κοντά στο να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις αντιστάσεων – υψηλών διμήνου ή τριμήνου είναι οι, ΓΕΚΤ, ΕΛΛΑΚΤ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΣΑΡ, ΛΑΜΔ, ΥΓΕΙΑ, ΑΝΕΜΟς, ΚΟΥΕΣ.

Αντίθετα, κοντά στο να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων είναι οι, ΕΧΑΕ, ΕΤΕ, και ΤΙΤΚ.

Νέα υψηλά πέτυχαν σήμερα η ΕΕΕ (με μετασυνεδριακή εκτίναξη) και ο ήπιος ΟΛΠ.

Η ΤΕΝΕΡΓ σήμερα γύρισε καθοδικά με μεγάλους όγκους αλλά μικρότερους των χθεσινών ανοδικών.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 777 μονάδες. Έχουμε ξεχωρίσει τις, ΓΕΚΤ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΣΑΡ, ΑΝΕΜΟ και ΤΕΝΕΡΓ.

O MYΤΙΛ μετά την μεγάλη δίμηνη διόρθωση -22% έχει σημειώσει rebound +5% αλλά για να ξαναμπεί στην λίστα αγορών μας θα πρέπει να ανακτήσει το μισό της μεγάλης διόρθωσης ξεπερνώντας τα 9,5 ευρώ (σημερινό κλείσιμο 8,78).

Θα επανέλθουμε αύριο σε ακαθόριστη ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text