Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διστάζει να χτυπήσει τον αγοραστικό στροφέα – υψηλό 20ημέρου των 777 μονάδων

Ο ΓΔ διστάζει να χτυπήσει τον αγοραστικό στροφέα – υψηλό 20ημέρου των 777 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη κρίνουμε την μέχρις στιγμής (4.00 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (-0,70%, στις 768 μονάδες), από την μια μεριά δεν μπορεί να διασπάσει τον στροφέα των 777 μονάδων (ήθελε άνοδο μόνον 4 μονάδων ή +0,60%) και από την άλλη μεριά η σημερινή διόρθωση -0,70% είναι λογική μετά από 6ήμερη άνοδο +4%. Θα μας ανησυχούσε αν ο ΓΔ έχανε το μισό της 6ήμερης ανόδου κλείνοντας κάτω των 755 μονάδων).

Εμάς, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο που διαθέτουμε πολλά αναλογικώς μετρητά, μας συμφέρει το σημερινό ήπιο πισωγυρισμα διότι όσο καθυστερεί η ανοδική διάσπαση του στροφέα, τόσο αυτός κατεβαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα προσφέροντάς μας αγοραστικές ευκαιρίες.

Συνεχίζουμε λοιπόν την αναμονή μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς, όπως και ο ΓΔ, είναι σήμερα σαφώς πτωτικό με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται αυτή τη στιγμή πτωτικά και το 1/3 ανοδικά ενώ μια μετοχή, ο ΕΛΛΑΚΤ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν διακρίνεται σήμερα για την δύναμή της.

Από τις ανοδικές σήμερα μετοχές εμάς μας ενδιαφέρει μόνον ο ΟΠΑΠ που με μικρή άνοδο +0,41% πλησιάζει τον στροφέα – υψηλό τριμήνου των 10 ευρώ (τρέχουσα τιμή 9,74). Οι υπόλοιπες μετοχές που βρίσκονται κοντά σε αγοραστικό στροφέα σήμερα απομακρύνονται από τον τελευταίο.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι το ότι διορθώνουν οι μετοχές που κατά το τελευταίο 6ήμερο πέτυχαν μεγάλες ανόδους άνω του +6% (όταν ο ΓΔ πέτυχε +4%) και είναι οι, ΕΕΕ σήμερα -2,40%, ΓΕΚΤ -2,22%, ΑΡΑΙΓ -0,70%, ΤΕΝΕΡΓ -0,56%.

Και το δεύτερο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι και πάλι οι χαμηλοί τζίροι (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) που σημαίνουν αναμονή πριν μια μεγάλη κίνηση των τιμών.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text