Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Έτοιμος για δασμούς στο σύνολο των κινεζικών εισαγόμενων προϊόντων (505,5 δισ.) δήλωσε ο Τραμπ

Έτοιμος για δασμούς στο σύνολο των κινεζικών εισαγόμενων προϊόντων (505,5 δισ.) δήλωσε ο Τραμπ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έτοιμος για δασμούς στο σύνολο των κινεζικών εισαγόμενων προϊόντων (505,5 δισ.) δήλωσε ο Τραμπ

Έτοιμος για επιβολή δασμών στο σύνολο των κινεζικών εισαγόμενων προϊόντων στις ΗΠΑ, συνολικής αξίας 505,5 δισ. δολαρίων δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

"Είμαι έτοιμος να φτάσω στα 500", είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, μιλώντας στο δίκτυο CNBC και στον δημοσιογράφο Joe Kernen.

Ο αριθμός αφορούσε το σύνολο των εισαγωγών προϊόντων από την Κίνα στις ΗΠΑ το 2017, έναντι εξαγωγών αμερικανικών προϊόντων προς την ασιατική χώρα που άγγιξαν τα 129,9 δισ. δολάρια το ίδιο έτος.

Στην μέχρι τώρα εξέλιξη του "εμπορικού πολέμου" τον οποίο έχει κηρύξει ο Ντ. Τραμπ, έχει ήδη επιβάλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα συνολικής αξίας 34 δισ. δολαρίων, με το Πεκίνο να απαντά με αναλογικά αντίμετρα.

Εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε μια τόσο σκληρή γραμμή, η Κίνα δεν έχει τα μέσα να απαντήσει με ανάλογα μέτρα, λόγω της τεράστιας διαφοράς σε όγκο των εισαγωγών της από τις ΗΠΑ σε σχέση με τις εξαγωγές της προς αυτές.

Οι δηλώσεις Τραμπ δείχνουν ότι είναι έτοιμος να τραβήξει το "παιχνίδι" στα άκρα προκειμένου να επιτύχει υποχωρήσεις από το Πεκίνο σε ζητήματα δασμών, καθώς και στο ζήτημα της κλοπής αμερικανικής τεχνολογίας.

"Δεν το κάνω για πολιτικούς λόγους, κάνω το σωστό για τη χώρα μας", είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. "Η Κίνα μας κατακλέβει εδώ και πολύ καιρό", πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν διακατέχεται από αντικινεζικά αισθήματα, ενώ ανέφερε ότι του "αρέσει πολύ" ο πρόεδρός της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τέλος τους προκατόχους του στο ύπατο αξίωμα ότι ποτέ δεν έθεσαν ευθαρσώς τα ζητήματα πιέζοντας την Κίνα προκειμένου να επιτύχουν οφέλη για τις ΗΠΑ.

Πηγή: capital.gr

26

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text