Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018) με μικρή μεταβλήτότητα και όγκους στα χαμηλά των 750 μονάδων

Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018) με μικρή μεταβλήτότητα και όγκους στα χαμηλά των 750 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα η θερινή ραστώνη του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,20% (στις 752 μονάδες στις 3.20 μμ) με ελάχιστο τζίρο (15 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ουδέτερη-πλευρική διαγραμματική εικόνα στα ευρωπαικά χρηματιστήρια.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ σήμερα με την μικρή σημερινή άνοδο, αφήνει πίσω του την τοπική κορυφή Ζ που βρίσκεται σε ανηφορική διάταξη με τις δυο προηγούμενες Η και Ε, αλλά για να θεωρήσουμε ότι υπάρχει μια στοιχειώδης δυναμική θα πρέπει ο ΓΔ να επανέλθει πάνω από τον μέσον άξονα r των 760 μονάδων της 20ήμερης διακύμανσής του.

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 760 μονάδων, θα πλανάται ο κίνδυνος απότομης καθίζησης προς τις 700 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή πέραν του ±3% ενώ οι τζίροι είναι απογοητευτικοί.

Καμία μετοχή δεν δείχνει ενδείξεις ανοδικότητας ή καθοδικότητας με προσέγγιση ή διάσπαση έγκυρης (2-3 σημείων στροφής) αντίστασης ή στήριξης κάνοντας την σημερινή συνεδρίαση ιδιαίτερα ανιαρή και βαρετή.

Η πρώτη μας αγοραστική επιλογή είναι αυτές τις μέρες ο ΑΝΕΜΟΣ με στροφέα τα 1,97 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,94) και εκ δευτέρου, ο ΟΤΕ με στροφέα τα 11 ευρώ (τρέχουσα τιμή 10,82) και η ΥΓΕΙΑ με στροφέα τα 95 λεπτά (τρέχουσα τιμή 90,5 λεπτά).

Θα επανέλθουμε αύριο σε ακαθόριστη από τώρα ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text