Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Πρώιμα σημάδια ανοδικής αναστροφής φάνηκαν σήμερα (Τρίτη, 31/7/18) στο γράφημα του ΓΔ

Πρώιμα σημάδια ανοδικής αναστροφής φάνηκαν σήμερα (Τρίτη, 31/7/18) στο γράφημα του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αμυδρό φως φάνηκε σήμερα στο γκρίζο ουρανό του ΧΑ καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,40% (στις 761 μονάδες) και με μικρούς, αλλά αυξημένους σε σχέση με προηγηθέντες, τζίρους, 45 εκατ, να κλείνει πάνω από τις 760 μονάδες όπου συνέκλιναν δυο σημαντικές γραμμές, του ΕΚΜΟ30 και του μέσου άξονα του μηνιαίου εύρους του.

Αυτές οι δυο διασπάσεις συν τους τρεις τοπικούς ανερχόμενους πυθμένες Η, Ε και Ζ (κοίτα γράφημα) μας δίνουν ελπίδες για ανοδική αναστροφή της εξάμηνης μέχρις στιγμής ( με ένα μικρό μαγιάτικο ανοδικό διάλλειμα) καθοδικής τάσης.

Στρατηγική για αύριο, Τετάρτη, 1/8/2018

Εάν ο ΓΔ κλείσει με μεγάλη άνοδο άνω του +1,50% (πάνω από τον στροφέα – ΥΚ20 των 773 μονάδων), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 25% σε 50% έως 75%, αναλόγως των τζίρων.

Μετοχές

Σε τιμές κλεισίματος, η σχέση ανοδικών / καθοδικών μετοχών διαμορφώθηκε σε 6 προς 4 ενώ τρεις μετοχές, οι υπό καθοδική τάση ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ και ΙΝΤΚΑ, έκλεισαν με μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έκλεισε με πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν άξιζε σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε η ΠΕΙΡ που πέτυχε την μεγαλύτερη άνοδο , σχεδόν +6%, λόγω των μέτριων συνοδευόντων όγκων.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού διμήνου, έδωσε σήμερα μόνον ο ΟΤΕ, μια βαριά μετοχή που δύσκολα θα ξεπεράσει τον ΓΔ σε περίπτωση ανοδικού β’ εξαμήνου 2018.

Νέο υψηλό έτους δεν σημείωσε σήμερα καμία μετοχή ενώ νέο χαμηλό έτους σημείωσε η ασταθής ΙΝΛΟΤ.

Συσσωρεύσεις δεν διακρίναμε σε καμία μετοχή σήμερα ενώ διανομές διακρίναμε στην νικήτρια α’ εξαμήνου 2018 ΤΕΝΕΡΓ καθώς μερικοί θεσμικοί, ή και ιδιώτες, πουλούν τις νικήτριες θεωρώντας τες σαν υπερτιμημένες και αγοράζουν ηττημένες θεωρώντας τες σαν ευκαιρίες τοποθέτησης.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει αύριο το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +1,50% : -Αυτές που βρίσκονται κοντά σε στροφείς δηλαδή αντιστάσεις εδραζόμενες σε 2-4 τοπικές κορυφές. Και είναι οι, ΓΕΚΤ, ΕΛΛ, ΚΡΙ και ΑΝΕΜΟΣ, με προτεραιότητα στις δυο τελευταίες.

Θα επανέλθουμε αύριο στις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text