Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό - Δ. Δημόπουλος | Η αγορά ήταν και σήμερα (Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018) σε ανάπαυλα με τον ΓΔ να στέκεται στην κορυφή συμμετρικού τριγώνου έτοιμου να ξεσπάσει ανοδικά ή καθοδικά

Η αγορά ήταν και σήμερα (Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018) σε ανάπαυλα με τον ΓΔ να στέκεται στην κορυφή συμμετρικού τριγώνου έτοιμου να ξεσπάσει ανοδικά ή καθοδικά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ δεν μπόρεσε να συνεχίσει σήμερα την χθεσινή-προχθεσινή ανάκαμψη περιοριζόμενος σε μια ανεπαίσθητη άνοδο +0,06% (στις 761,66 μονάδες) κλείνοντας κατά 1,5 μονάδα πάνω από τις 760 μονάδες όπου διέρχονται ο ΕΚΜΟ30 και ο μέσος άξονας του μηνιαίου εύρους.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ κατά το τελευταίο δίμηνο διαγράφει συμμετρικό τρίγωνο με άνω πλευρά τις κατερχόμενες κορυφές Ν,Κ,Μ και κάτω πλευρά τους ανερχόμενους πυθμένες Χ, Η, Ε, Ζ. Το εν λόγω τρίγωνο επειδή βρίσκεται στα χαμηλά του έτους 2018 είναι λίγο πιο πιθανό να ξεσπάσει καθοδικά με στόχο τις 700 μονάδες. Όμως, υπάρχουν αρκετές ελπίδες και για ανοδική λύση του σχηματισμού.

Ας περιμένουμε λοιπόν την εκτόνωση του τριγώνου και ύστερα θα λάβουμε θέσεις.

Στρατηγική για αύριο, Πέμπτη, 2/8/2018

Εάν ο ΓΔ κλείσει άνω του +1,50% διασπώντας ανοδικά τον στροφέα – ΥΚ20 των 773 μονάδων, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 25% σε 50% έως 66%, αναλόγως των όγκων.

Μετοχές

Ελάχιστο ενδιαφέρον από άποψης μετοχών είχε η σημερινή συνεδρίαση. Οι καθοδικές μετοχές ισαρίθμησαν των ανοδικών ενώ καμία δεν σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη του +3% σε σύγκριση με δυο, τις μικρής σημασίας ΑΤΤ και ΕΛΛ, που σημείωσαν πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Σήματα μεσοπρόθεσμων αγοραπωλησιών δεν έδωσε σήμερα καμία μετοχή εκτός του ΣΑΡ ο οποίος έδωσε οριακό σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση του πωλητικού στροφέα – έγκυρης στήριξης των 7 ευρώ. Όμως, έχει παρατηρηθεί κατά τα 3-4 τελευταία χρόνια ότι τα σήματα πωλήσεων του ΣΑΡ είναι fake, οπότε είναι πιθανόν και το σημερινό να αποβεί fake.

Νέο υψηλό διμήνου πέτυχε σήμερα οριακά ο ΟΤΕ και νέο χαμηλό διμήνου ο ΣΑΡ. Όλες οι άλλες έκλεισαν μέσα στο range του διμήνου, άλλες προς τα ψηλά (οι οποίες είναι και υποψήφιες προς αγοράν από εμάς) και άλλες προς τα χαμηλά του range.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text