Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Προσωρινή δέσμευση της κινητής περιουσίας της Euromedica

Προσωρινή δέσμευση της κινητής περιουσίας της Euromedica

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προσωρινή δέσμευση της κινητής περιουσίας της Euromedica

Την προσωρινή δέσμευση της κινητής περιουσίας της Euromedica έως τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει το επενδυτικό fund Farallon, αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Το δικαστήριο αποδέχθηκε ουσιαστικά την επιχειρηματολογία της DV01, διαχειρίστριας εταιρείας δανείων της Euromedica ονομαστικής αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ. Τα εν λόγω δάνεια έχει εξαγοράσει τον Φεβρουάριο του 2018 από τις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική και Eurobank η Farallon Capital, ελέγχοντας πλέον το 17,5% της εισηγμένης.

Η Farallon προσκόμισε στοιχεία που, σύμφωνα με το σκεπτικό της, στοιχειοθετούν, κατά της διοίκησης της εισηγμένης και της οικογένειας Λιακουνάκου, που είναι μεγαλομέτοχος της Euromedica, την κλοπή μετρητών, εξοπλισμού και πελατείας υπέρ των εταιρειών Medipol και Euromedica Π. Φαλήρου, των οποίων μέτοχος είναι επίσης ο μεγαλομέτοχος της Euromedica. Σύμφωνα με την αίτηση, το δίκτυο των ιδιόκτητων διαγνωστικών κέντρων της Euromedica στην Αθήνα, όταν εισέπραττε χρήματα πελατών μέσω POS, τα διοχέτευε σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και συγκεκριμένα των εταιρειών Medipol και Euromedica Π. Φαλήρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε η Farallon, o ετήσιος τζίρος του δικτύου ιδιόκτητων διαγνωστικών κέντρων Αθήνας της Euromedica ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου το 1 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι διοχετεύθηκε εκτός Euromedica.

Οπως προκύπτει από την αίτηση, εκτός από τη διοχέτευση εισπράξεων μέσω POS σε Medipol και Euromedica Π. Φαλήρου, η Farallon προσκόμισε και στοιχεία για μεταφορά εξοπλισμού. Ειδικότερα, κατήγγειλε ότι ο εξοπλισμός του υποκαταστήματος Κηφισιάς, που βρισκόταν επί της λεωφόρου Κηφισίας 225, μεταφέρθηκε στην έδρα της Medipol (λεωφ. Κηφισίας 243) με προσωρινή πινακίδα Euromedica. Μαζί με τον εξοπλισμό μεταφέρθηκαν και οι τηλεφωνικές γραμμές, με αποτέλεσμα η Farallon να καταγγέλλει και κλοπή πελατείας. Σύμφωνα το fund, όλες οι παραπάνω ενέργειες δείχνουν ότι η οικογένεια Λιακουνάκου δρομολογεί την επόμενη ημέρα, δημιουργώντας νέο, δικό της ανεξάρτητο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων, επί ζημία της Euromedica.

Σημειώνεται ότι η μεν Euromedica Π. Φαλήρου είναι θυγατρική κατά 49% της Euromedica, η δε Medipol, αν και ήταν έως πρόσφατα 100% θυγατρική της εισηγμένης, άλλαξε χέρια και μέσω συντονισμένων αυξομειώσεων του μετοχικού της κεφαλαίου πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Λιακουνάκου.

Πηγή: kathimerini.gr

26

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text