Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Επένδυση 22 δισ. δολ. από Samsung σε 5G και τεχνητή νοημοσύνη

Επένδυση 22 δισ. δολ. από Samsung σε 5G και τεχνητή νοημοσύνη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επένδυση 22 δισ. δολ. από Samsung σε 5G και τεχνητή νοημοσύνη

Tου Sam Shead

Σε επενδύσεις 22 δισ. δολ. στην τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες όπως τα δίκτυα κινητής 5G σκοπεύει να προχωρήσει η Samsung την προσεχή τριετία όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Ως μέρος του επενδυτικού του σχεδίου, ο μεγαλύτερος όμιλος επιχειρήσεων της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των ερευνητών σε 1.000 στα κέντρα ΑΙ που έχει σε Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Ρωσία, ΗΠΑ και Νότια Κορέα.

Εκτός από την τεχνητή νοημοσύνη και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G), η επένδυση των 22 δισ. δολ. της Samsung θα επικεντρωθεί επίσης στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος και στην βιο-φαρμακευτική.

"Η Samsung πιστεύει ότι οι καινοτομίες που θα φέρει η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης θα καθοδηγήσουν τον μετασχηματισμό του κλάδου, ενώ η τεχνολογία επόμενης γενιάς για τις τηλεπικοινωνίες θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην αυτόνομη οδήγηση, το ίντερνετ των πραγμάτων και τη ρομποτική" αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Τα χρήματα της επένδυσης θα προέλθουν από ένα μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο ύψους 161 δισ. δολ. το οποίο περιλαμβάνει κεφαλαιουχικές δαπάνες και τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού θα επενδυθεί στην Νότια Κορέα, ανέφερε η Samsung.

Πηγή: capital.gr

26

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text