Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Αυξημένη κατά 10% η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων το καλοκαίρι

Αυξημένη κατά 10% η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων το καλοκαίρι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αυξημένη κατά 10% η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων το καλοκαίρι

Του Ηλία Μπέλλου

Ενισχυμένη κατά 10%, σε σύγκριση με πέρυσι, είναι η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων σε δημοφιλείς προορισμούς του εσωτερικού αυτό το καλοκαίρι (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος 2018), με τα ταξίδια στο εξωτερικό να παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική (αύξηση 20%) σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2017, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Fed HATTA.

H άνοδος του 2018 έρχεται σε συνέχεια αυτής του 2017. Σύμφωνα με την έρευνα ποιοτικών χαρακτηριστικών ημεδαπών τουριστών της ΕΛΣΤΑΤ, οι Ελληνες που ταξίδεψαν το 2017 παρουσίασαν αύξηση 10,2% συγκριτικά με το 2016 και ανήλθαν σε 4,5 εκατ. Το 2017 πραγματοποιήθηκαν 7,5 εκατομμύρια ταξίδια, σημειώνοντας άνοδο 12,6%.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Ελληνες φέτος, στο εσωτερικό της χώρας, είναι τα νησιά του νότιου και βόρειου Αιγαίου, τα Επτάνησα, η Κρήτη και η Πελοπόννησος. Κορυφαίοι προορισμοί στο εξωτερικό είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη καθώς και τα μακρινά ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς όπως η ΝΑ Ασία, η Ιαπωνία, η Κούβα και η Ν. Αμερική.

Η συχνότητα στα ταξίδια των Ελλήνων στο εξωτερικό αποδίδεται εν μέρει στην υψηλή πληρότητα που παρατηρείται στα ελληνικά ξενοδοχεία λόγω της αύξησης του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα. Επίσης, άλλοι παράγοντες φέτος, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες στην Κεντρική Ευρώπη καθώς και το Μουντιάλ, οι οποίοι έβαλαν φρένο στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής από μεγάλες αγορές του εξωτερικού (Βρετανία, Γερμανία) σε δημοφιλείς μεσογειακούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, ανάγκασαν τους μεγάλους Ευρωπαίους tour operator να προχωρήσουν σε ειδικές προσφορές. Το γεγονός αυτό αναμένεται να συρρικνώσει τη διαθεσιμότητα ξενοδοχειακών δωματίων για τους Ελληνες εκδρομείς την ερχόμενη περίοδο έως και τον Σεπτέμβριο, ενισχύοντας τον εξερχόμενο τουρισμό.

Επιπλέον, μέχρι στιγμής, αυτό το καλοκαίρι παρατηρείται αύξηση των Ελλήνων ταξιδιωτών που επιλέγουν κρουαζιέρα για διακοπές.

Πηγή: kathimerini.gr

26

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text