Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αποτυχημένη τείνει να γίνει η μέχρις στιγμής (4.10 μμ) σημερινή (Παρασκευής, 17/8/2018) ανοδική αντίδραση της αγοράς στα χαμηλά των 707 μονάδων του ΓΔ

Αποτυχημένη τείνει να γίνει η μέχρις στιγμής (4.10 μμ) σημερινή (Παρασκευής, 17/8/2018) ανοδική αντίδραση της αγοράς στα χαμηλά των 707 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αναιμική είναι η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς καθώς η μεταβολή του ΓΔ +0,55% (στις 711 μονάδες) είναι πολύ μικρή συγκρινόμενη με την προhγηθείσα 10ήμερη βύθιση -7,20% (από τις 762 στις 707 μονάδες) ενώ ο σημερινός τζίρος των 38 αναμενόμενων στο κλείσιμο εκατομμυρίων πιθανότατα θα είναι μικρότερος των χθεσινών πτωτικών 44 εκατ ξέχωρα από το γεγονός ότι το σημερινό ημερήσιο καντήλι του ΓΔ τείνει να γίνει μαύρο (τρέχον χαμηλότερο του ανοίγματος).

Προς το παρόν λοιπόν εμείς οι κατέχοντες υψηλή αναλογία μετρητών στο χαρτοφυλάκιό μας θα παραμείνουμε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 4/5 με μετρητά και 1/5 με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ μόνον μια μετοχή, ο ΟΤΕ, σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο μεγαλύτερη του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΕΤΕ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει με μεγάλη άνοδο τιμής και μεγάλους όγκους.

Οι μόνες μετοχές που σημειώνουν αξιοπρόσεκτη άνοδο άνω του +1,50% και με αυξημένο όγκο είναι οι ΤΙΤΚ και ΕΛΧΑ αλλά καμία από αυτές τις δυο δεν μας ελκύει για αγορές αφού απέχουν αρκετά από τον αγοραστικό τους στροφέα – υψηλό διμήνου.

Σημειώνουν σήμερα νέα χαμηλά έτους οι τραπεζικές ΕΤΕ. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, μαζί με τον δείκτη τους ΔΤΡ που σημειώνει νέα χαμηλά έτους (ΔΤΡ -1,70% στις 712 μονάδες). Οι ελληνικές τράπεζες με το υψηλό ποσοστό των μη-εξυπηρετούμενων δανείων δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους στην εθνική οικονομία (παροχή δανείων και ρευστότητας σε κράτος, επιχειρήσεις και νοικοκυριά).

Νέα υψηλά έτους σημειώνει οριακά και πάλι ο ΑΝΕΜΟΣ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text